Skripek
Europoslanec Branislav Škripek. Foto: Archív BŠ.

Europoslanec Branislav Škripek odovzdal prezidentovi A. Kiskovi knihu „Odhaľovanie Islamu“

Som veľmi rád, že pán prezident zaviedol tradíciu stretnutí s europoslancami za Slovensko a zaujíma sa o ich prácu v EP a o reputáciu Slovenska v zahraničí. Verím, že sa v tejto tradícii bude pokračovať i naďalej.

Preberali sme názory europoslancov na významné udalosti zahraničnej politiky za mandát rokov 2014-19, meno Slovenska v zahraničí a taktiež pohľad na domácu politickú scénu, zvlášť popularitu extrémistických strán medzi mládežou. Ja som ako najvážnejší zdôraznil drastický konflikt na Blízkom východe s utečeneckou krízou nasmerovanou do Európy a riešenie našej bezpečnosti. Ocenenie EÚ pre Nadiu Murad zviditeľnilo osud aj hrdinstvo Jezídov v tomto utrpení.

Na záver stretnutia som pánovi prezidentovi odovzdal osobný dar – knihu „Odhaľovanie islamu“, ktorú som preložil do slovenského jazyka. Publikácia poukazuje na nebezpečenstvá politického islamu a rieši otázky ako môžu žiť v pokoji a v mieri kresťania s moslimami.

Viac..  Katarína Roth Neveďalová: Opozícia znova útočí na Slovensko v Bruseli

Komentár pripravil Branislav Škripek, predseda Európskeho kresťanského politického hnutia, člen predsedníckej skupiny EKR.

O dac

Odporúčame pozrieť

Kiska

Andrej Kiska definitívne končí v politike. Čaká ho ďalšia operácia

Andrej Kiska (Za ľudí) už nebude na letnom sneme kandidovať znova za predsedu strany, a …

Consent choices