baterie
Ilustračné PHOTO: © European Union-EP.

Európsky týždeň recyklácie batérií – v roku 2018 Slováci zrecyklovali viac ako 190 ton batérií

Európska asociácia organizácií zodpovednosti výrobcov pre batérie a akumulátory EUCOBAT vyhlásila druhý septembrový týždeň Európskym týždňom recyklácie batérií. Jeho cieľom je zvýšiť povedomie verejnosti o potrebe triediť a recyklovať použité batérie. Slováci sa v krátkom čase v triedení batérií veľmi zlepšili. V roku 2018 odovzdali až  191 ton prenosných použitých batérií, pričom od roku 2015 ich bolo prostredníctvom organizácie ASEKOL SK vyzbieraných a zrecyklovaných viac ako 600 ton.

ASEKOL SK, slovenská organizácia zodpovednosti výrobcov pre elektroodpad, batérie a akumulátory, ako jediný člen EUCOBAT zo Slovenska, využila Európsky týždeň recyklácie batérií na bilancovanie doterajších výsledkov. „Zberu a recyklácii batérií a akumulátorov sa intenzívne venujeme od roku 2015. Za túto dobu sme celkovo vytriedili, vyzbierali a recyklovali viac ako 607 ton batérií.“ Uviedol Ronald Blaho, konateľ ASEKOL SK.

Pri príležitosti Európskeho týždňa recyklácie batérií bude ASEKOL SK šíriť osvetu v nákupných centrách. 10. 9. 2019 v Avion Shopping Park Bratislava a 12. 9. 2019 v Bory Mall v Bratislave, v stánku ECOcheese, kde bude možné zapojiť sa do súťaží a hier zameraných na triedenie a recykláciu odpadu, najmä batérií. Deti čakajú súťaže a dospelí návštevníci budú môcť využiť priestor na otázky a rozhovor s odborníkmi na tému dôležitosti triedenia a recyklácie odpadu.

Európska asociácia organizácií zodpovednosti výrobcov pre batérie a akumulátory EUCOBAT vyhlásila v septembri Európsky týždeň recyklácie batérií symbolicky, pretože 9. septembra 1737 sa narodil slávny taliansky lekár a fyzik Luigi Galvani, ktorý sa preslávil pokusmi  s tzv. živočíšnou elektrinou. Jeho bádateľská činnosť priviedla jeho súčasníka a oponenta Allesandra Voltu k zostrojeniu prvého galvanického článku, ktorého princíp sa stal základným konštrukčným prvkom všetkých elektrických batérií a akumulátorov.

Viac..  Strategický plán pre program Horizont Európa

Bližšie informácie Vám rada poskytne

Mgr. Silvia Sekáčová

Obchodná a marketingová manažérka ASEKOL SK

+421 948 145 020

sekacova@asekol.sk

ELEKTROODPAD A POUŽITÉ BATÉRIE TREBA TRIEDIŤ!

Triedením elektroodpadu a použitých batérií šetríme prírodne zdroje a chránime životné prostredie.

RECYKLUJTE S NAMI!

Elektroodpad a použité batérie obsahujú látky, ktoré pri nesprávnej manipulácií môžu spôsobiť znečistenie životného prostredia, preto nepatria na skládku, ale do triedeného zberu!

ASEKOL SK pre Vás rozmiestnil 4 320 ZBERNÝCH NÁDOB určených na triedenie elektroodpadu a použitých batérií A STÁLE PRIBÚDAJÚ ĎALŠIE!

ASEKOL SK zabezpečí recykláciu a zhodnotenie vyzbieraného elektroodpadu a použitých batérií. 

ASEKOL SK

ASEKOL SK je neziskovo hospodáriaca organizácia, ktorá od roku 2010 zabezpečuje na Slovensku nakladanie s elektroodpadom, použitými batériami a akumulátormi. ASEKOL SK je najväčšia organizácia zodpovednosti výrobcov pre prenosné batérie a akumulátory na Slovensku.

Spoločnosť  ASEKOL SK je organizácia, prostredníctvom ktorej si výrobcovia elektrozariadení plnia svoju povinnosť postarať sa o výrobky i potom, čo sa z nich stal odpad.

ASEKOL SK je ako jediná spoločnosť zo Slovenska členom EUCOBAT, asociácie združujúcej organizácie, ktoré v mene výrobcov zabezpečujú v členských krajinách Európskej únie zber použitých batérií a akumulátorov.

O dac

Odporúčame pozrieť

EK schválila Slovensku 20 miliónov eur na podporu podnikov v súvislosti s vojnou na Ukrajine

Európska komisia schválila slovenskú schému vo výške 20 miliónov eur na podporu podnikov pôsobiacich v prvovýrobe …

Consent choices