Monika Beňová, europoslankyňa /SMER-SD, SD/. PHOTO: FB M. Beňová

M. Beňová: Pri antidiskriminačnej smernici musíme poznať čo bráni členským štátom pri hľadaní kompromisu

Plénum Európskeho parlamentu dnes hlasuje o návrhu uznesenia, ktorým má vyzvať Radu na odblokovanie rokovaní o komplexnej antidiskriminačnej smernici. Tie sú z dôvodu potreby jednomyseľnosti pri tejto téme pozastavené už 15 rokov.

Zámerom takejto smernice by bola harmonizácia pravidiel zameraných na boj proti diskriminácii na európskej úrovni,“ priblížila europoslankyňa Monika Beňová. Týka sa to napríklad zamestnávania či trhu práce, ale aj mnohých iných.

Dôležité je poznať čo bráni predstaviteľom jednotlivých členských štátov v dohode a dosiahnutí kompromisu pri prijímaní spoločných európskych riešení a či je možné dlhodobo existujúce rozpory postupne prekonať,“ uviedla poslankyňa Európskeho parlamentu. Len tak je možné začať v tomto smere niečo robiť.

Viac..  Právo na opravu: jednoduchšie opravy ako lákavejšia možnosť pre spotrebiteľov

Existencia fungujúceho európskeho právneho rámca by dokázala posilniť ochranu ľudí v rôznych oblastiach života. „Rozšírili by sa možnosti, ako sa účinne vysporiadať s existenciou niektorých predsudkov, a to nielen na národnej, ale aj európskej úrovni,“ uzavrela Monika Beňová.

O mam

Consent choices