Európska komisia: Obyvatelia Krupiny majú najhoršiu kvalitu zdravia na Slovensku!

človek v posteli
PHOTO: Flickr.

Podľa výskumu je možné, že za to môžu geologické podmienky v tomto okrese. Európska komisia preto vyčlenila 0,4 milióna eur Štátnemu geologickému úradu Dionýza Štúra na projekt, ktorý má preukázať súvislosť medzi zdravotnými problémami a geologickými podmienkami. Poznatky z výskumu sa napokon využijú na zavedenie vhodných opatrení na zmiernenie zdravotných problémov obyvateľov.

 

DOKOPY DOSTANEME PENIAZE NA 5 PROJEKTOV

V rámci projektu LIFE+ Príroda si tri subjekty spolu prerozdelia 8,1 milióna eur. Slovenská ornitologická spoločnosť dostane finančné prostriedky na zlepšenie stavu a populácie niektorých ohrozených druhov vtákov v lokalitách Parížske močiare, Žitavský luh a Dolné Pohronie. Ďalším poberateľom je Bratislavské regionálne ochranárske združenie – BROZ, ktoré v oblasti Podunajska a Pomoravia sa pokúsi zlepšiť stav a charakteristiky populácií brehule hnedej, rybárika riečneho a včelárika zlatého. Rovnako ochranárske združenie BROZ získalo finančný príspevok aj na ochranu biotopov v Ostrovných lúkach. Hlavným cieľom je zlepšiť stav ochrany niektorých vtákov ako strakoš kolesár, ľabtuška poľná a sokol červenooký.

Viac..  Ženy musia mať plnú kontrolu nad svojimi sexuálnymi a reprodukčnými právami

1,3 MILIÓNA NA PROPAGÁCIU BIOMASY

Projekt, ktorý získal finančné prostriedky bude propagovať využívanie biomasy pri vykurovaní budov a ohreve vody na Slovensku. Jedným z cieľov je zvyšovanie účinného využívania obnoviteľných zdrojov, solárnej energie, ale aj zvýšenie dôvery obyvateľstva v tieto nové technológie. Jeho výsledkom má byť funkčný „ekologický klaster“ medzi organizáciami pracujúcimi v oblasti biomasy a solárnej energie.

O red

Odporúčame pozrieť

Miriam Lexmann: V pomoci ženám a deťom sme o krok ďalej

V Európskom parlamente sme tento týždeň prijali aj smernicu o predchádzaní obchodovaniu s ľuďmi, boji …

Consent choices