Sulik
Europoslanec Richard Sulík. PHOTO: © European Union- EP.

Richard Sulík: Fico je v slepej uličke, prepadol fatamorgáne

BRATISLAVA / Strana Sloboda a Solidarita zvolala tlačovku, na ktorej vyzvala ľudí, aby vytrvali a rozhodli o tom, akú vládu si želajú. Oni sami žiadajú predčasné voľby. Dovtedy ale musí skončiť vláda Róberta Fica. To je jediná možnosť nestranného vyšetrovania, tvrdia.

„Chamtivosť a korupcia zavraždili Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovu,“ začal brífing Richard Sulík. Prezident Kiska podľa jeho slov pomenoval krízu, v ktorej sa ocitla naša krajina. Strana SaS má dve požiadavky. Prvá, strana podporuje skrátenie volebného obdobia Národnej rady SR a teda otvorene hovoria, že riešenie vidia v predčasných voľbách. Druhou požiadavkou je, že dovtedy musí skončiť vláda Roberta Fica. „Je to jediná možnosť, ako zabezpečiť nestranné vyšetrovanie vraždy novinára a jeho snúbenice,“ dodáva Sulík. V predčasných voľbách budú rozhodovať občania, nech oni povedia, akú vládu si želajú.

Poslankyňa Natália Blahová sa vrátila k protestom a vyzvala ľudí, aby sa nebáli a vyšli do ulíc. „V tieto dni sa láme chlieb, v tieto dni sa láme cesta. Slovensko vás potrebuje.“ V pondelok sa bude konať pochod v Košiciach s názvom Nikdy viac. Strana poprela, že by niekedy vyplatila milióny eur Vadalovcom. „DPH predsa vypláca Finančná správa. Kaliňák a Fico sa iba slamky chytajú. Ak boli tieto peniaze neoprávnene vyplatené, prečo už tí ľudia nesedia v base?“ 

Poslankyňa Nichoslonová poukázala na niekoľko skutočností týkajúcich sa vyšetrovania a účasti premiéra Fica na ňom. Vo svojich funkciách premiér ako aj minister vnútra zotrvávajú už len zo strachu, tvrdí.

Viac..  Europoslanci: EÚ musí aktívne podporovať ruskú demokratickú opozíciu

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

SaS povedie do eurovolieb Sulík, nasledujú Jurzyca a Marcinková

Kandidátnu listinu strany SaS do eurovolieb povedie jej súčasný predseda Richard Sulík. Na druhom mieste …

Consent choices