Byť Euroobčanom sa oplatí: V peňaženke máte eurá a cestujete bez pasu

EU vlajka
PHOTO: Flickr.

Spojenie európskych zdrojov a hospodárstva pomáha udržiavať mier na starom kontinente už takmer sedemdesiat rokov. Členstvo v Európskej únii prináša so sebou množstvo výhod, medzi inými aj prístup k 500-miliónovému trhu, spoločnú menu či cestovanie bez pasu v rámci Shengenského priestoru. To, ako by vyzerala Európa 21.storočia, keby sa štáty nenadchli pre jednu a tú istú myšlienku, je veľmi otázne.

Členské krajiny zhromaždili svoje zdroje a investovali ich do projektov pre lepší život občanov a priaznivejšiu situáciu v regiónoch a mestách. Spoločne riešia dôležité problémy z oblasti životného prostredia, poľnohospodárstva i ekonomiky. Tento obdivuhodný krok by sa mal odzrkadliť v budovaní lepšej infraštruktúry, vo výskume a vzdelávaní európskych občanov. Samozrejmosťou sú i priaznivejšie podmienky pre podnikanie a viac obchodných príležitostí, čo znamená viac tovaru a služieb pre zákazníka.

Vďaka väčšiemu priestoru na trhu vzniká viac príležitostí na prácu a život v Európskej únii. Aby na veľké problémy nezostali krajiny sami, združili sa do spoločenstva, v ktorom vyznávajú rovnaké hodnoty a záujmy na globálnej úrovni. Svet sa čoraz väčšmi globalizuje a aj väčšie mocnosti udávajú smerovanie našej politiky, najmä v otázke svetového trhu. Je preto na mieste, aby sa európske štáty vzájomne podporili a prispeli tak k formovaniu spoločnej budúcnosti.

Viac..  Ženy musia mať plnú kontrolu nad svojimi sexuálnymi a reprodukčnými právami

Viac sa dozviete v priloženom videu.

O ruz

Odporúčame pozrieť

ovzdusie

Znečistenie ovzdušia: Europarlament prijal zákon pre vyššiu kvalitu ovzdušia

Cieľom aktualizovaného zákona je znížiť znečistenie ovzdušia v EÚ pre čistejšie a zdravšie životné prostredie …

Consent choices