eds
Kandidáti EDS. Zľava Antonio Parziale, Miroslava Demková, Miroslav Hajnoš. PHOTO: redakcia/red.

EDS bude kandidovať v eurovoľbách

eds
Kandidáti EDS. Zľava Antonio Parziale, Miroslava Demková, Miroslav Hajnoš.
PHOTO: redakcia/red.

Bratislava, 5. marec – Európska Demokratická Strana (EDS), člen skupiny PDE/EDP, frakcia ALDE, sa aktívne zúčastní volieb do Európskeho parlamentu 24. mája. Lídrom kandidátnej listiny bude Antonio Parziale, predseda strany a zároveň honorárny konzul Moldavskej republiky na Slovensku.

“Na Slovensku žijem viac ako 34 rokov a milujem to tu. Európske voľby sú pre nás veľmi dôležité, aj keď účasť a záujem ľudí tomu veľmi nenasvedčuje. V kampani chceme prezentovať ako reálne a prakticky pomáha Európska únia Slovákom a hlavne ako môžu naši zástupcovia vybojovať viac pre Slovensko ako doteraz,” hovorí Antonio Parziale.

Dvojkou na kandidátke bude Miroslav Hajnoš, generálny sekretár EDS, čestný predseda OZ Európsky dialóg a bývalý člen Študentskej rady VŠ Slovenskej republiky. Aktívne pôsobil v organizácii Erasmus Student Network Slovensko a zúčastnil sa v zahraničí mnohých dlhodobých medzinárodných projektov. V kampani sa bude zameriavať práve na mladých ľudí, vzdelávanie a prepojenie štúdia s praxou.

Viac..  Prezident Európskej rady pre inovácie sa stretol s inovačnou špičkou Slovenska

Miroslava Demková, podpredsedníčka EDS, bude mať na kandidátnej listine EDS číslo 3. Vedie organizáciu Mladí Európania a dlhodobo sa aktívne venuje občianskej spoločnosti, európskej politike a práci s mládežou.

Ďalších kandidátov a program zverejní strana v najbližších týždňoch.

O red

Odporúčame pozrieť

Čaputová v Európskom parlamente vyzvala Slovákov na účasť v eurovoľbách

Slováci by mali využiť svoje právo a možnosť, a začiatkom júna ísť hlasovať vo voľbách …

Consent choices