EÚ odsudzuje násilie na Ukrajine, situáciu však nerieši

Európsky parlament
Európsky parlament, Brusel. PHOTO: Flickr.

Brusel nie je schopný zaujať razantné stanovisko k situácii na Ukrajine. Hovoria to mnohí europoslanci, ktorí sú nespokojní s postupom Únie. Vraj sa len prijímajú najmä kozmetické vyhlásenia o odsúdení násilia, ale situáciu to nerieši.

Europoslanci sú rozdelení na dva tábory. Kým jedna skupina chce razantné a tvrdé ekonomické sankcie voči Rusku, druhá chce rokovať. Tento nejednotný postoj však podľa mnohých nahráva separatistom do karát. V Európskom parlamente mali opäť rezolúciu, ktorá odsudzuje násilie a podporuje mierový plán ukrajinského prezidenta Petra Porošenka na obnovenie prímeria.

Podľa mnohých poslanci len odsúdia násilie, a tam aj celá diskusia končí. Zmraziť majetok niektorým separatistom a zakázať im vstup na územie Únie je vraj veľmi málo.

Väčšina štátov je za obozretnejší postup a chcú, aby sa využili všetky možnosti na rokovania, aj s účasťou Ruska. Nejednota únie však spomaľuje celý proces rokovaní.Mnohí si uvedomujú našu veľkú závislosť na ruskom plyne, preto sa vraj proti Rusku nedá razantne postupovať.

Viac..  M. Beňová: Právo na opravu má obmedziť často neodôvodnené zdražovanie výrobkov

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O ram

Odporúčame pozrieť

Komisia poskytla Ukrajine 1,5 miliardy eur na preklenovacie financovanie

Komisia vyplatila Ukrajine druhú splátku mimoriadneho preklenovacieho financovania v rámci nástroja pre Ukrajinu vo výške …

Consent choices