Cena ropy už neklesá!

ropa
PHOTO: Ilustračné Flickr.

Podľa Dany Špacírovej, analytičky Poštovej banky sa uplynulé týždne niesli v znamení pomerne výrazného zlacňovania ropy. Ten minulý ale tento trend zastavil a priniesol zastabilizovanie cien.

Ropa Brent v pondelok mierne zdražela a dostala sa na úroveň 106,98 USD za barel. Už v utorok ale svoj cenový rast vymazala a zlacnela na dohľad hladiny 106 dolárov za barel po tom, ako Líbya zvýšila produkciu čierneho zlata aj napriek pokračujúcim násilnostiam. Mierneho poklesu sa ropa Brent dočkala aj v stredu, kedy zlacnela na 105,85 USD za barel.

Nové septembrové dodávky ropy Brent sa ale vo štvrtok obchodovali za drahšie, a to za 107,89 dolárov za barel. Dôvodom cenového rastu ropy bolo rozhodnutie západných mocností o ďalších sankciách voči Ruskej federácii. V piatok však cena ropy Brent opäť poklesla na 107,24 USD za barel a v porovnaní s predminulým piatkom sa tak jej cena takmer nezmenila. Medzimesačne bola ropa Brent o – 5,6 % lacnejšia, no medziročne bola jej cena stále o 5,8 % vyššia.

Viac..  Vladimír Bilčík: Nielen Rusi sa snažia ukryť svoje majetky, musíme mať pravidlá na ich habanie

O ram

Odporúčame pozrieť

benzin

Ropa zažila kolaps, aký nikto nepamätá. Motoristi po celom svete tankujú za menej

SLOVENSKO/SVET / Ropa tento týždeň zažila kolaps, aký nikto nepamätá. Dodávatelia dokonca platili odberateľom a čierne …

Consent choices