Pomoc Rusov nepotrebujeme, zlostia sa Ukrajinci

ukrajina
PHOTO: Ilustračné Flickr.

Ruský konvoj s tristo kamiónmi, ktoré vezú humanitárnu pomoc určenú pre východnú Ukrajinu dorazil do Voroneže, ktorá je asi 150 kilometrov od ukrajinských hraníc. Neočakáva sa, že by v stredu mohol prekročiť hranice s Ukrajinou. Kyjev sa obáva skrytých zbraní.

Západ a Kyjev podozrievajú Rusko, že by pod zámienkou distribúcie pomoci mohla na východ Ukrajiny dopraviť zásoby proruským rebelom.

Vo Voroneži si vodiči kamiónov oddýchnu a doplnia palivo. Konvoj je na ceste už druhý deň. Z Moskovskej oblasti vyšiel v utorok. Moskva tvrdí, že náklad tvoria lieky, jedlo, detské potreby či spacie vaky.

Exprezident ako vyjednávač

Rusko uviedlo, že sa s Kyjevom dohodlo na trase jazdy na ukrajinskom území. Kolónu budú sprevádzať zástupcovia Medzinárodného výboru Červeného kríža a Organizácie pre bezpečnosť.

Viac..  Raňajkové jedlá: EP prijal pravidlá pre lepšiu informovanosť spotrebiteľov

V utorok to potvrdil bývalý ukrajinský prezident Leonid Kučma, ktorý vystupuje ako vyjednávač. Podľa neho prekročia kamióny hranice v Charkovskej oblasti a pôjdu do Luhanska. Mesto ovládané rebelmi je rovnako ako Doneck obkľúčené ukrajinskou armádou.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O ram

Odporúčame pozrieť

Putin

NEMECKO: Šéf námorníctva po kontroverzných výrokoch o Kryme odstúpil

BERLÍN 23. januára (SITA/AP) – Šéf nemeckého vojenského námorníctva v sobotu odstúpil zo svojej funkcie …

Consent choices