Komisia posiela do Pakistanu a Afganistanu 3 milióny EUR na obnovu po záplavách

humanitárna pomoc
PHOTO: Ilustračné Flickr.

Európska komisia poslala ďalšie finančné prostriedky vo výške troch miliónov eur do Afganistanu. Tieto peniaze sú určené na pomoc ľuďom, ktorých postihli povodne alebo hľadajú bezpečie a útočisko pred vojenskými operáciami v Pakistane. Celková humanitárna pomoc v týchto krajinách sa vyšplhala na 76,5 miliónov eur.

Kristalina Georgievova, komisárka EÚ pre medzinárodnú spoluprácu, humanitárnu pomoc a krízové opatrenia povedala, že konflikty a nedostatok potravín v týchto krajinách zapríčinili, že milióny ľudí čakajú na humanitárnu pomoc z EÚ. V Afganistane, ktorý bol oslabený opakovanými útokmi a konfliktami začali vyčíňať aj silné záplavy. Komisárka určila za prioritu chrániť najzraniteľnejších, a to ženy, deti a starých ľudí.

Dodatočné finančné prostriedky poskytnú jedlo, pitnú vodu, prístrešie, ale aj lieky a základnú zdravotnú pomoc. Tá bude poskytnutá aj pakistanským rodinám, ktoré hľadajú útočisko v Afganistane. V prvej polovici tohto roka zapríčinili silné záplavy a zosuvy pôdy stratu obydlia pre viac ako 150 000 ľudí, ktorí sú v súčasnosti na humanitárnych balíkoch závislí.

Viac..  Ženy musia mať plnú kontrolu nad svojimi sexuálnymi a reprodukčnými právami

Humanitárna pomoc je možná aj vďaka spolupráci Európskej komisie s agentúrami OSN, Červeného kríža/Červeného polmesiaca, ale aj za pomoci mimovládnych humanitárnych organizácií.

O vik

Odporúčame pozrieť

Európska komisia hodnotila aj Slovensko. Je to pomerne smutné čítanie, reaguje Jozef Mihál. VIDEO

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE. Zdieľaj …

Consent choices