Video: Europoslanci a Charlie Hebdo. Takto o ňom hovoria europoslanci

PHOTO: Ilustračné Flickr.
PHOTO: Ilustračné Flickr.

Útok na časopis Charlie Hebdo otriasol veľkou časťou sveta. Hovorí sa o napadnutí demokracie, slobody slova. K útoku sa vyjadrili aj niektorí europoslanci.

„Je to neodpustiteľný zločin. Násilnosť týchto činov šokovala všetkých. Je to úder proti civilizovanej spoločnosti,“ povedal Martin Schulz v reakcii na útok na redakciu časopisu Charlie Hebdo. Násilnosť týchto činov mimoriadne šokovala všetkých.

Podľa Philippa Lambertsa sa treba zdržať inštinktívnych, viet o tom, že sa treba zabarikádovať. Manfred Weber z Európskej ľudovej strany hovorí: „Je to útok na náš životný štýl, na slobodu, na slobodu médií, slobodu prejavu pri vyjadrovaní toho, čo je podľa človeka správne. Preto je teraz dôležité, aby sme stáli pri sebe a všetkým dali najavo, že sa takémuto tlaku nepoddáme.“

„Naše myšlienky patria rodinám a zamestnancom časopisu Charlie Hebdo. Spochybňovať slobodu tlače pod vplyvom šoku z tohto hnusného útoku a hovoriť, že asi sa niečo z toho nemalo objaviť v médiách, by bolo neodpustiteľné,“ vyjadruje sa Gabriele Zimmerová z Európskej zjednotenej ľavice, pričom dodáva, že sloboda tlače je neotrasiteľná.

Viac..  Európski liberáli a centristi idú do eurovolieb s trojlístkom lídrov

Viac sa dozviete v priloženom videu:

O vik

Odporúčame pozrieť

pollak

Peter Pollák: Ako je možné, že keď sa niekto vyhráža menšinám smrťou, tak hovoríme, že je to sloboda slova?!

❌ Ako je možné, že keď sa niekto vyhráža menšinám smrťou, tak hovoríme, že je …

Consent choices