EYEHearings: Europoslanci si vypočuli nápady mladých ľudí

eu
PHOTO: Ilustračné Flickr.

Pamätáte si ešte minuloročné Európske podujatie pre mladých EYE2014? V máji do Parlamentu v Štrasburgu zavítalo okolo 6000 mladých ľudí z celej Európy, ktorí tu spoločne diskutovali o zlepšeniach, ktoré by mohli byť Únii na osoh. Svoje nápady teraz postupne predstavili viacerým parlamentným výborom v rámci takzvaných EYE híringov. Ich priame prenosy sme vám budeme prinášať na našom webovom portáli.

EYE Hearings sa začali už v decembri minulého roku. Účastníkov podujatia EYE2014 si vtedy vypočul výbor pre zamestnanosť a sociálne veci. Tento týždeň predstavilo svoje návrhy šesť ďalších.

MIROSLAV HAJNOŠ PRED EUROPOSLANCAMI

Jedným z nich bol aj Miroslav Hajnoš, ktorý spolupracuje s portálom EuropskeNoviny.sk a tiež pôsobí aj v Think Tank Európskeho dialógu prespektívneho postoja. „Bolo skvelé, že sme mohli pred europoslancami prezentovať názory mladých ľudí. Rozprával som vo Výbore pre kultúru a vzdelávanie, ale aj vo Výbore pre zahraničné záležitosti, bezpečnosť, obranu. Navrhoval som, aby sa zvýšil rozpočet pre armádu, vznikla Aliancia európskych armád, ktorá by mala vlastný rozpočet a spolupracovala by s NATO, „ hovorí Miroslav Hajnoš.

Viac..  Scholz varoval pred voľbami do EP pred nárastom pravicového populizmu

Tie najlepšie nápady mladých ľudí z Európskeho podujatia neostanú nepovšimnuté. Najsľubnejšie koncepty sa možno raz pretavia do platnej európskej legislatívy a ich účinky tak možno pocítime aj v našom každodennom živote.

Do iniciatívy sa zapojili nasledovné výbory: výbor pre ústavné veci; zahraničný výbor; výbor pre kultúru a vzdelávanie; výbor pre životné prostredie, verejné zdravie a bezpečnosť potravín; výbor pre občianske slobody; výbor pre spravodlivosť a vnútorné veci a výbor pre priemysel, výskum a energetiku. Ku kompletnému programu sa dostanete kliknutím na odkaz vpravo. Všetky híringy sme vysielali v priamom prenose. Ďalšie ONLINE vysielanie môžete sledovať TU.

O ram

Odporúčame pozrieť

eurovolby

Zahanbíme sa už piatykrát? Účasť Slovákov v eurovoľbách by mohla prekvapiť

Na Brusel si radi zanadávajú mnohí, no keď treba rozhodnúť, koho tam za Slovensko poslať, …

Consent choices