Škripek reaguje na odmietnutie referenda socialistami: Neporušujeme ľudské práva!

referendumskripek
Branislav Škripek, europoslanec. PHOTO: redakcia/AZR/Flickr.

Poslanec Európskeho parlamentu Branislav Škripek odmieta vyjadrenie podpredsedu frakcie európskych socialistov a demokratov Jörga Leichtfrieda, ktorý v menej svojej frakcie odsúdil slovenské referendum o rodine.

„Rešpektujem názor kolegov zo socialistickej frakcie v EP. Musím  však dôrazne odmietnuť ich neoprávnené odsúdenie vôle slovenských občanov, ktorí sa vyjadrili v petícii za uskutočnenie referenda. Ide o viac ako 400 000 občanov našej krajiny. Rovnako svojim vyjadrením kolegovia nerešpektujú rozhodnutie Ústavného súdu Slovenskej republiky, ktorý predmetné otázky odobril a jasne sa vyjadril, že referendum nerieši otázky ľudských práv,“ hovorí Škripek. Referendum je nástrojom priamej demokracie a je zarážajúce, že sa dnes stretávame s jeho znehnodnocovaním.

Škripek je presvedčený, že občania Slovenskej republiky si želajú chrániť hodnoty, ktoré vyznávajú a Európa by to mala rešpektovať. „Kolegovia zo socialistickej frakcie by si mali uvedomiť, že v našej zjednotenej Európe existujú rozličné pohľady na kultúrno-etické otázky, a my v našej krajine máme právo rozhodnúť o týchto otázkach samostatne.”

Zároveň verí, že zajtrajšie referendum bude úspešné a Slovensko vyšle signál celej Európe, že: rodina, založená na manželstve jedného muža a jednej ženy, je základnou bunkou každkej zdravej spoločnosti. Rovnako nedovolíme žiadne sociálne experimenty na našich deťoch a tiež, neprenecháme štátu zodpovednosť za výchovu detí.”

Viac..  Lídri EÚ riešia otázku hospodárskej budúcnosti a konkurencieschopnosti Európy

Branislav Škripek sa referenda zúčastní a bude hlasovať 3x Áno. Vyzýva k účasti i svojich spoluobčanov. „Rozhodnime spoločne o tom, v akej krajine chceme žiť,” dodáva na záver.

V Európskom parlamente odsúdili naše referendum o rodine! Urobila tak najväčšia frakcia socialistov
ŠTRASBURG – Socialisti a demokrati v Európskom parlamente odsúdili nadchádzajúce Referendum o rodine na Slovensku. Slovákov zároveň vyzvali, aby sa postavili za demokraciu a ľudské práva.

Skupina progresívnej aliancie socialistov a demokratov v Európskom parlamente odsúdila Referendum o rodine na Slovensku, ktoré sa bude konať 7. februára. Označila ho za “veľmi kontroverzné” a “vážne diskriminujúce” voči homosexuálom. Viac info v článku.

 

O red

Odporúčame pozrieť

Stefanec

Ivan Štefanec: Na referendum populistov a extrémistov sa nechystám

Slovensko čaká v sobotu referendum o zmene znenia ústavy v otázke dĺžky volebného obdobia Národnej …

Consent choices