Nemecký minister financií: Akoby za problémy Grécka mohol niekto iný!

Wolfgang Schäuble
Wolfgang Schäuble. PHOTO: Flickr.

Nemci nechcú počuť grécke hlasy vládnucích ľavičiarov volajúce po zrušení tučnej hypotéky. K Merkelovej sa pridal aj jej minister financií.

Po výhre ultraľavicovej Syrizy v Grécku sa začalo hovoriť o otvorení dohody o splácaní dlhu, ktorým je južanská krajina zaviazaná k zvyšku eurozóny. Syriza je za, minister financií najsilnejšej ekonomiky Únie, Nemec Wolfgang Schäuble iba odkázal: „Akoby za problémy krajiny bolo možné viniť niekoho iného! Väčšina problémov začína doma a v prvom rade ich treba aj doma riešiť. Solidarita môže pomôcť s riešením problému, ale nemôže byť jeho náhradou.“

Aj kancelárka Angela Merkelová vylúčila odmäk v gréckych splátkach. Už len na začiatku sťahovania opaskov im Nemci odpustili vyše sto miliárd eur.

Na plenárnom zasadnutí v Bruseli si poslanci uctili pamiatku obetí nacistického koncentračného tábora Osvienčim. Tento rok ubehlo presne sedemdesiat rokov po tom, čo vojaci Červenej armády objavili vyhladzovací tábor, v ktorom zomrelo viac ako milión židov, taktiež rómov, homosexuálov a politických väzňov.

Viac..  Európa chce od Číny dve veci, ale nie je isté či ich dostane

Video si môžete pozrieť tu:

O mve

Odporúčame pozrieť

Grecko

Grécko chce splatiť krajinám eurozóny tento rok do 5 mld. eur

Grécko plánuje tento rok predčasne splatiť krajinám eurozóny zo záchranných programov do 5 miliárd eur. …

Consent choices