štefanec
Ivan Štefanec, slovenský europoslanec. PHOTO: redakcia/red.

Ivan Štefanec: Europoslanci v Jerevane odsúdili ruskú agresiu

štefanec
Ivan Štefanec, slovenský europoslanec. PHOTO: redakcia/red.

Poslanci Európskeho parlamentu spolu s predstaviteľmi národných parlamentov krajín Východného partnerstva v rámci spolupráce Euronest včera v arménskom Jerevane odsúdili ruskú agresiu na Ukrajine a vyzvali na prepustenie väznenej ukrajinskej poslankyne Nadi Savčenkovej. Informoval o tom slovenský europoslanec a člen delegácie Euronest Ivan Štefanec (Európska ľudová strana).

„Parlamenty štátov Východného partnerstva, okrem Azerbajdžanu a Bieloruska, vyslali veľmi jasný signál, že svoju budúcnosť spájajú s európskou integráciou. Euronest je najvýznamnejšie fórum na ktorom spolu komunikuje Európsky parlament  a zástupcovia štátov východnej Európy. Na spoločnom zasadnutí sme, okrem situácie na Ukrajine, rokovali aj o vývoji v zahraničnom obchode. Je dôležité si uvedomiť, že už dnes je to EÚ a nie Rusko, kto predstavuje pre tento región najdôležitejšieho obchodného partnera. Na tomto základe musíme budovať aj ďalšie vzájomné vzťahy, ktoré majú pre obe strany stále väčší potenciál.“ približuje Štefanec.

Viac..  Peter Pollák: Peniaze z EÚ sme vybavili, k ľuďom sa však nedostávajú. VIDEO

Poslanci na zasadnutí v Jerevane tiež odsúhlasili deklaráciu o odsúdení arménskej genocídy z roku 1915 a vyzvali Turecko, aby sa postavilo čelom voči vlastnej minulosti.

Komentár pripravil Ivan Štefanec, nezávislý v Európskej ľudovej strane.

O ram

Odporúčame pozrieť

Ivan Štefanec: Podporujem Ivana Korčoka

Prezidentská kampaň pred druhým kolom volieb je v plnom prúde. Svoju podporu kandidátom vyjadrujú rôzne …

Consent choices