Do Chorvátska prišlo už cez 5 600 migrantov, ďalšie tisíce sú na ceste

ZÁHREB – V dôsledku uzatvorenia maďarských hraníc prichádza do Chorvátska výrazne viac migrantov, než tamojšia vláda pôvodne predpokladala. Do Chorvátska dosiaľ prišlo 5650 ľudí, informovala dnes podľa agentúry Reuters tamojšia polícia.

V dôsledku uzatvorenia maďarských hraníc prichádza do Chorvátska výrazne viac migrantov, než tamojšia vláda pôvodne predpokladala.

Do Chorvátska dosiaľ prišlo 5 650 ľudí, informovala dnes podľa agentúry Reuters tamojšia polícia.

Rôzne čísla

Vysoký počet migrantov, ktorí sa v noci nadnes dostali zo Srbska do Chorvátska, potvrdila dnes vo vysielaní aj chorvátska verejnoprávna televízia HRT s odvolaním sa na miestny Červený kríž, ktorý uvádzal číslo 5 400 ľudí.

Úrady v nasledujúcich dňoch očakávajú príchod ďalších 4 000 osôb.
„Migranti prichádzajú do Chorvátska cez viacero priechodov,“ uviedla chorvátska polícia.

Chorvátsko už v stredu upozornilo, že sa dokáže postarať o niekoľko tisíc migrantov, ale nie o desaťtisíce. Migrantov po zaregistrovaní prevážajú do záchytných stredísk v okolí metropoly Záhreb.

Dnes ráno previezli 800 utečencov z mesta Tovarnik na východných hraniciach so Srbskom vlakom do mesta Dugo Selo východne od Záhrebu, kde by sa mali ubytovať v záchytnom stredisku, napísala agentúra DPA.

Viac..  Poberatelia dôchodkov mimo EÚ musia do 15. apríla doručiť Potvrdenie o žití

Chorváti: máme to pod kontrolou

Ministerstvo vnútra v stredu uviedlo, že prijatie ďalších opatrení posúdi v závislosti na počte prichádzajúcich migrantov.

„Chorvátska polícia má plnú kontrolu nad hranicami, pokiaľ však budú migranti naďalej prichádzať zo Srbska vo veľkých množstvách, budeme musieť prehodnotiť ďalšie spôsoby, ako túto situáciu zvládnuť,“ povedal minister vnútra Ranko Ostojič počas stredajšej cesty na východ Chorvátska.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O ram

Odporúčame pozrieť

utecenecka kriza, migranti

Cyprus žiada EÚ o pomoc pri zastavení prílevu sýrskych utečencov

Cyprus vyzval v stredu EÚ na prijatie ráznych krokov na zastavenie prílevu prevažne sýrskych utečencov, …

Consent choices