Neznámi ozbrojenci útočia na migrantov, ktorí sa plavia po mori

ATÉNY/WASHINGTON – Neznámi ozbrojenci zaútočili v ostatnom čase osemkrát na lode s utečencami smerujúcimi z Turecka na grécke ostrovy, pričom plavidlá najskôr zadržali a neskôr zničili, a to zväčša v okolí ostrova Lesbos. Informovala o tom ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch s odvolaním sa na svedkov.

Tínedžer z Afganistanu organizácii povedal, žepiati muži so strelnými zbraňami narazili so svojím člnom do plavidla, v ktorom sa nachádzal 9. októbra. Neskôr údajne napadli ešte tri ďalšie plavidlá, aby napokon zmizli smerujúc ku gréckej pevnine.

Iba v auguste grécka pobrežná stráž zadržala pre podozrenie z lupičských prepadov plavidiel s migrantmi troch Grékov vo veku 21-31 rokov, ktorí sa pri svojej kriminálnej činnosti prezliekali za príslušníkov pobrežnej stráže.

Peniaze

Aj najnovšie prípady prepadov lodí v Egejskom mori sú predmetom vyšetrovania gréckych orgánov, zatiaľ však bez zadržania eventuálne podozrivých.

Viac..  Grécke ostrovy spúšťajú špeciálny vízový program pre tureckých návštevníkov

Nezvaní hostia sa na lodiach migrantov zaujímajú tak o peňažnú hotovosť, ako aj o odevy, avšak pravidelne sú predmetom ich záujmu motory využívané v plavidlách.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O ram

Odporúčame pozrieť

utecenecka kriza, migranti

Cyprus žiada EÚ o pomoc pri zastavení prílevu sýrskych utečencov

Cyprus vyzval v stredu EÚ na prijatie ráznych krokov na zastavenie prílevu prevažne sýrskych utečencov, …

Consent choices