Európa potrebuje podľa prezidenta Kisku po ťažkej noci ešte väčšiu jednotu

BRATISLAVA – Teroristi znovu zabíjali ľudí v Paríži, aby medzi nami v Európe šírili strach a nenávisť, aby medzi nami šírili zlo a chaos, napísal na svojom facebookovom profile prezident Andrej Kiska. Na sériu teroristických útokov v Paríži v podobnom duchu reagoval aj predseda parlamentu Peter Pellegrini.Európa potrebuje po tejto ťažkej noci ešte väčšiu jednotu a potrebuje skutočnú akčnosť. Terorizmus nikdy nerozvráti demokraciu a slobodu Európy, ak dokážeme svoje hodnoty brániť. Spoločne a rázne, vyhlásil slovenský prezident.

Andrej Kiska zároveň vyjadruje úprimnú sústrasť pozostalým teroristických útokov v Paríži, francúzskemu ľudu a Francúzsku, ktoré je tak strašne skúšané terorizmom.

Francúzsko je kolískou slobody, rovnosti a bratstva, a preto predseda parlamentu Peter Pellegrini vyjadruje úprimnú ľútosť nad desiatkami mŕtvych, ktorí zahynuli pri útokoch. Ako napísal na sociálnej sieti, takéto činy treba ostro odsúdiť a zabrániť ich opakovaniu.

Predseda strany Most-Híd Béla Bugár odsúdil ohavné činy, ktoré spáchali teroristi v Paríži. „Sú útokom na našu slobodu a princípy, na ktorých stojí Európa,“ povedal.

Viac..  L. Ď. Nicholsonová: Európske preukazy odstránia diskrimináciu ľudí so zdravotným postihnutím pri cestovaní

Boj s terorizmom nás musí spojiť

Predseda KDH a podpredseda NR SR Ján Figeľ vyjadruje zhrozenie nad teroristickým masakrom v Paríži. Piatkové vražedné útoky boli najväčšou koordinovanou teroristickou akciou v Európe v tomto storočí. Ján Figeľ v mene KDH zdieľa hlbokú sústrasť s bolesťou príbuzných zabitých obetí a tiež súcit so všetkým zranenými. „Civilizovaný svet sa musí zomknúť pri obrane základných, univerzálnych hodnôt a spoločne sa brániť proti fanatickému islamskému terorizmu. Stojíme pevne pri obhajobe bezpečnosti a slobody doma, v Európe a vo svete.“

Viac sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O red

Odporúčame pozrieť

Sefcovic

Šefčovič poprial Pellegrinimu úspešný výkon mandátu v časoch mimoriadnych výziev

Výkonný podpredseda Európskej komisie (EK) Maroš Šefčovič sa v nedeľu pripojil k blahoželaniu šéfky EK …

Consent choices