brusel atentátnik
Reprofoto: noviny.sk.

Atentátnik z Paríža sa podľa médií skrýva v Bruseli, ozval sa priateľom

BRUSEL – Atentátnik z Paríža Salah Abdeslam, po ktorom polícia už viac ako týždeň pátra, sa skrýva v Bruseli a snaží sa dostať do Sýrie. Informovali o tom zahraničné médiá s odvolaním na Abdeslamových priateľov, s ktorými bol v kontakte.

„Myslím, že nie je ďaleko,“ vyhlásil brat Salaha Abdeslama Mohamed, ktorý už dávnejšie Salaha vyzval, aby sa dobrovoľne vydal úradom. Informáciu, že Salah kontaktoval s prosbou o pomoc niektorých priateľov, Mohamed potvrdil.

Uteká do Sýrie

Jeden ze Salahových priateľov serveru ABC News potvrdil, že je Abdeslam zúfalý, pretože uviazol medzi európskymi tajnými službami a radikálmi z organizácie Islamský štát, ktorí ho údajne sledujú.

Ľutuje vraj, že v Paríži nespáchal samovražedný atentát podobne ako jeho ďalší brat Brahim Abdeslam, ktorý se odpálil neďaleko koncertnej siene Bataclan.

Hamza Attou – jeden z mužov obvinených v Belgicku z terorizmu pre to, že Abdeslama po útokoch odviezol z Paríža do Bruselu, tvrdí, že mal Salah Abdeslam počas cesty na sebe veľkú bundu. Pod ňou údajne mohol mať ukrytý samovražedný pás.

Viac..  Grécke ostrovy spúšťajú špeciálny vízový program pre tureckých návštevníkov

Trikrát ho zastavili

Polícia auto s Abdeslamom na ceste z Francúzska do Belgicka minulú sobotu zastavila trikrát, vtedy ale ešte nevedela, že je Salah Abdeslam podozrivý z priameho podielu na atentátoch.

Podľa belgickej televízie RTBF môže byť informácia o Abdeslamovom samovražednom páse dôvodom, prečo v sobotu belgické úrady vyhlásili najvyšší stupeň pohotovosti pre bezprostrednú hrozbu teroristického útoku.

Viac sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O red

Odporúčame pozrieť

Európski odborári prídu do Bruselu protestovať proti úspornému programu EÚ

Tisíce pracovníkov z celej Európy vrátane Slovenska prídu v utorok (12. 12.) na protestný pochod …

Consent choices