Koniec lichtenštajnského bankového tajomstva pre občanov EÚ

Obehové hospodárstvo: Rozprava s podpredsedami Komisie o nových legislatívnych návrhoch

Poslanci budú v stredu diskutovať o dlho očakávaných legislatívnych návrhoch z dielne Európskej komisie v oblasti obehového hospodárstva, ktorých cieľom je znížiť objem odpadu, zvýšiť mieru recyklovania a podporiť efektívnejšie využívanie zdrojov v EÚ. Návrhy plénu predstavia podpredsedovia Komisie Frans Timmermans a Jyrki Katainen.

Maďarsko a ľudské práva: Poslanci budú od Komisie požadovať odpovede

Uskutočnila Európska komisia hĺbkový monitoring demokracie, právneho štátu a základných práv v Maďarsku, o ktoré Európsky parlament požiadal prostredníctvom svojho uznesenia z 10. júna 2015? Pokiaľ áno, aké sú jeho závery? Aktivovala Komisia rámec zriadený za účelom predchádzania systémovým ohrozeniam zásad právneho štátu tak, ako to požadoval Parlament? Odpovede na tieto otázky budú poslanci očakávať v stredu od exekutívy EÚ.

Viac..  Vláda na post eurokomisára za SR podporuje Šefčoviča

Koniec lichtenštajnského bankového tajomstva pre občanov EÚ
Parlament sa v stredu prostredníctvom uznesenia vyjadrí k dohode s Lichtenštajnskom, ktorá sťaží občanom EÚ ukrývanie kapitálu pred ich vnútroštátnymi daňovými orgánmi. Dohoda zavedie od roku 2018 automatickú výmenu informácií medzi úradmi v Lichtenštajnsku a v členských štátoch o účtoch vedených na mená svojich občanov.

O dac

Odporúčame pozrieť

M. Wiezik: Zmrazené fondy pre Maďarsko môžu byť uvoľnené len ak dôjde k náprave

V súvislosti s dnešným rozhodnutím Európskeho parlamentu (EP) žalovať Európsku komisiu za uvoľnenie eurofondov Maďarsku …

Consent choices