Keď raz skončím v politike, bude zo mňa kuchár. Presnejšie kuchársky experimentátor. Rád o sebe vyhlasuje slovenský politik Richard Sulík. V stredu 16. decembra pokrstil svoju kuchársku prvotinu Fešák nie som, ale variť viem!. „Veľmi rád varím. A nevarím len pre seba. Rád pripravujem dobré a kvalitné jedlo svojim priateľom,“ prezradil Sulík. Knihu uviedol do sveta Pavel Pospíšil, kuchár s viac ako štyridsaťročnou skúsenosťou, ktorý bol 13 rokov nositeľom michelinovskej hviezdy.

Richarda Sulíka pri varení a zostavovaní knihy inšpiroval spôsob, akým menu v svojej reštaurácii zostavuje michelinovský Pavel Pospíšil. Dvanásť kompletných menu so štyrmi jedlami je ponuka na jeden rok. Nejde o unikátne jedlá vymyslené samým Richardom Sulíkom. „Sú tam recepty, ktoré fungujú. Naštudovali sme si vždy všetky možné recepty k danému jedlu, vyskúšali a využili sme z nich to najlepšie, aby vzniklo naozaj dokonalé
jedlo,“ vysvetľuje Richard Sulík.
V knihe ale nehľadajte klasické popisy. Sú tam návody, vysvetlenia, aj príbehy, ktoré sa k niektorým jedlám viažu. „Prípravu jedál aj písanie knihy som si užíval. A už teraz viem, že určite napíšem aj ďalšiu,“ sľúbil nad kuchárkou pokrstenou kryštálovým cukrom Richard Sulík.