Gospeltalent
PHOTO: archív MM.

Miroslav Mikolášik: Štartuje prihlasovanie do Gospeltalentu 2016

Po dvojročnej pauze gospelová súťaž v hľadaní speváckych talentov opäť spúšťa prihlasovanie. Zo štvrtého ročníka Gospeltalentu vzídu až traja víťazi.

 Speváci, speváčky, kapely aj zbory, ktoré tvoria gospelovú hudbu, môžu od dnešného dňa posielať súťažné nahrávky do Gospeltalentu 2016. Prihlásiť sa môžu jednotlivci i skupiny, ktoré nepôsobia na slovenskej gospelovej scéne dlhšie ako päť rokov.

Médiá sú plné speváckych súťaží a šou, ktoré majú zviditeľniť začínajúcich umelcov. Gospeltalent je alternatívou pre kresťanov, ktorí chcú robiť hudbu profesionálne a zároveň so srdcom pri Bohu, povedal jeden z organizátorov a spevák Richard Čanaky. Rozbehnutie štvrtého ročníka súťaže definitívne potvrdzuje, že mladí nadaní interpreti potrebujú podporu a stabilnejšie zázemie. Táto súťaž im ho chce poskytnúť,“ doplnil europoslanec Miroslav Mikolášik, ktorý Gospeltalent zastrešuje od jej vzniku v roku 2009.

Štvrtý ročník súťaže je plný zmien a atraktívnych noviniek. Podľa nových pravidiel vyhrajú súťaž až traja absolútni víťazi. Súťažiaci zabojujú o prvé miesto v troch kategóriách – spevák, speváčka, zbor či kapela. Podmienkou je, aby sóloví speváci a speváčky zasielali autorské piesne len s jedným doprovodným nástrojom, skupiny zasa s toľkými, koľkými reálne disponujú. Nemožno použiť takú skladbu, ktorá bola v minulosti nahrávaná v profesionálnom štúdiu. Pripojiť musia tiež svoju aktuálnu fotografiu, názov a text skladby, ako aj kontaktné údaje. Organizátorov zaujímajú aj doterajšie skúsenosti s hudobným účinkovaním súťažiaceho. Všetky potrebné informácie i prihlasovací formulár sú k dispozícii na www.gospeltalent.sk. Informácie o súťaži prináša portál iGospel.sk, ktorý je spolu s Richardom Čanakym a Rádiom Lumen jedným z jej organizátorov.

Viac..  Kandidátnu listinu pre voľby do EP podalo 24 politických strán a jedna koalícia

Na troch najlepších čaká profesionálne nahrávanie a mastering skladby v nahrávacom štúdiu Umpax, koncertné turné po Slovensku aj v Bruseli a fanúšikovia uvidia víťazov aj na najväčších slovenských kresťanských festivaloch – Festivale Lumen a na Campfeste. Najlepšie skladby Rádio Lumen zaradí do éteru, nasadí ako novinku do Gospelparády, stanú sa súčasťou výberového CD Gospeltalentu a troch najlepších pošlú organizátori na víkend do Tatier. Výherca, ktorý získa Cenu fanúšikov, dostane zároveň ako podporu natočenie klipu.

Nahrávky je možné prihlásiť na webovej stránke Gospeltalentu do 20. marca. Širšia porota následne vyberie z každej kategórie desiatku najlepších piesní a o šiestich finalistoch rozhodnú fanúšikovia cez online hlasovanie. Velké finále sa uskutoční naživo za prítomnosti verejnosti.

Súťaž vznikla v roku 2009 ako štartovacia dráha pre začínajúcich kresťanských interpretov. Počas súťaže začínajúci gospeloví interpreti predstavili spolu 146 autorských skladieb. Víťazkami troch predchádzajúcich ročníkov boli Simona Martausová, Silvia Chlebovská, Slávka Tkáčová a Katka Krajčoviechová, ktorá v ostatnom ročníku 2013 získala Cenu Rádia Lumen.

O dac

Odporúčame pozrieť

Mikolasik

Mikolášik o dvojitej kvalite produktov: Dovážame až 50% výrobkov, ktoré nespĺňajú bezpečnostné kritériá

ŠTRASBURG / Po dvojakej kvalite potravín europoslanci začali riešiť aj dvojakú kvalitu spotrebných výrobkov. Na európsky …

Consent choices