Migranti majú posledné hodiny na opustenie tábora v Calais, vyhostia ich

CALAIS – Utorok 20:00, to je termín, dokedy sa majú utečenci vysťahovať z južnej časti tábora vo francúzskom prístavnom meste Calais. Ak migranti výzvu neposlúchnu, vysťahujú ich nasilu. Toto nariadenie sa podľa francúzskych úradov týka približne tisícky ľudí.

V Calais sa na divoko usadilo viac ako štyri tisíc migrantov snažiaci sa dostť do Británie. nariadenie sa podľa úradov táka asi tisícky ľudí z južnej časti tábora prezývaného Džungla, kde sú aj obchody, kaviarne, mešity a kostoly.

Dobrovoľníci pomáhajúci v tábore hovoria až o dvoch tisícoch ľudí, ktorí sa musia sťahovať.

Nútene vysťahovaný

Migranti musia južnú časť tábora opustiť do utorka 20:00. Odísť majú do strediska pre utečencov, ktoré susedí s táborom, alebo do podobných centier inde vo Francúzsku.

Kto príkaz nepočúvne, bude nútene vysťahovaný, aby úrady mohli zahájiť likvidáciu provizórne postavených obydlí.

Viac..  EÚ by mala zrušiť sankcie voči bývalému jazdcovi F1 Mazepinovi, rozhodol súd

Vyhrotená situácia

Situácia v Calais je dlhodobo vyhrotená. Od začiatku roku je to druhé zmenšenie plochy tábor, v ktorom ľudia žijú v núdzových podmienkach. Francúzsky minister vnútra Bernard Cazeneuve chce podľa denníka Le Monde docieliť stav, aby tábor fungoval organizovane.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Poľnohospodári vo viacerých krajinách EÚ protestujú proti opatreniam

Poľnohospodári vo Francúzsku, Poľsku, Rumunsku i viacerých ďalších európskych krajinách v posledných dňoch blokujú cestné …

Consent choices