štefanec
Ivan Štefanec, europoslanec. PHOTO: archív IŠ.

Ivan Štefanec: Väznená Naďa Savčenko má našu plnú podporu

Aj keď si dnes pripomíname Medzinárodný deň žien, vo svete sme ešte stále svedkami mnohých nezákonností voči ženám. Jednou z najvypuklejších káuz je nezákonné väznenie ukrajinskej poslankyne Nadi Savčenko v Rusku.

Poslanci Európskeho parlamentu jej včera odoslali list, v ktorom sa uvádza „Ukrajinskému národu ste príkladom silného vlastenectva a oddanosti hodnotám. Ukrajinci si zaslúžia žiť v slobodnej a demokratickej krajine, bez prítomnosti cudzích vojsk. Vy, Naďa, ste obeťou nespravodlivosti kremeľského režimu, ktorý prišiel do Vašej vlasti ako agresor.“ píše sa vo vyhlásení, ktoré podpísal aj slovenský europoslanec Ivan Štefanec (KDH, EĽS).

„Prípad Nadi Savčenkovej je dôkazom, kam až je ochotný Putin zájsť. Každému človeku, ktorý miluje slobodu a demokraciu, musí na jej osude záležať,“ dodáva Štefanec.

Viac..  Mladí Slováci medzi lídrami EÚ navrhli naliehavé riešenia v otázke inklúzie pre Radu EÚ

Poslanci Európskeho parlamentu sa obrátili aj na šéfku európskej diplomacie F.Mogherini s návrhom zostrenia sankcií a zákazu vstupu do EÚ pre 29 osôb, ktoré sú priamo zodpovedné za nezákonné väznenie ukrajinskej poslankyne.

O dac

Odporúčame pozrieť

export

Krajiny EÚ sa dohodli na prísnejších pravidlách pre dovoz ukrajinských výrobkov

Zástupcovia štátov EÚ sa v stredu večer dohodli na novom kompromise o clách na niektoré …

Consent choices