Europoslankyňa Roberta Metsola. PHOTO: © European Union 2016.

Poslankyňa Metsola: Medzinárodné spoločenstvo zlyháva v riešení krízy v Sýrii

Roberta Metsola z Európskej ľudovej strany vyzýva EÚ k tomu, aby sa zamerala na súčasné výzvy, ktoré zasahujú Európu a jej bezprostredné okolie. Zároveň dodáva, že nemôžeme ignorovať čo sa deje vo svete ani to, ako Únia zlyháva v riešení krízy v Sýrii.

„Je prirodzené, aby sme sa zamerali na súčasné výzvy, ktoré zasahujú okolie EÚ. Treba povedať, že medzinárodné spoločenstvo zlyháva v riešení krízy v Sýrii, v dôsledku toho stále utekajú mnohí ľudia. A naďalej budú utekať, dokým bude táto kríza pokračovať,“ konštatuje poslankyňa Metsola svoj pohľad na súčasný stav v Európe.

Ďalej dodáva: Je prirodzené, že Dublinský dohovor má veľmi negatívne konotácie, pretože neprimerane zaťažuje štáty ležiace na okraji, inými slovami členské štáty prvého vstupu, keďže tieto sú zodpovedné za každého žiadateľa o azyl počas jeho pobytu v Európskej Únii.“

V Európskom parlamente sa poslanci dohodli na tom, že sa prístup k riešeniu migračnej krízy musí zmeniť. Diskusie a rokovania majú viesť k dlhodobému jasnému riešeniu pre celú Európu, nie ku každodennému boju o prežitie.

Viac..  Grécke ostrovy spúšťajú špeciálny vízový program pre tureckých návštevníkov

Viac sa dozviete v priloženom videu:

O vik

Odporúčame pozrieť

Schengen

R. Metsola: Schengenský priestor nebude úplný, kým nebude zahŕňať aj Rumunsko

Schengenský priestor nebude úplný, kým nebude zahŕňať aj Rumunsko. Vyhlásila to v stredu predsedníčka Európskeho …

Consent choices