Vojenská polícia finišuje s prípravou na slovenské predsedníctvo

Vojenská polícia využíva posledné dni pred začiatkom slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie na intenzívnu prípravu. Vojenskí policajti sa budú spolu s ďalšími bezpečnostnými zložkami podieľať napríklad na ochrane VIP osôb, zabezpečovaní prepravy a protokolárnych akcií, ale aj ďalších úlohách.

V tejto súvislosti vojenskí policajti v posledných týždňoch zlaďujú svoje postupy s príslušníkmi Úradu na ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií Ministerstva vnútra SR. Zameriavajú sa na spoločné postupy pri výkone osobnej ochrany a sprevádzaní určených osôb. Vojenskí policajti absolvovali aj prípravu personálu pre dispečing a výcvik vodičov minivanov, ktorí budú na podujatiach počas predsedníctva zabezpečovať prepravu.

„Nielen pre rezort obrany, ale pre celé Slovensko je bezproblémové zvládnutie nášho predsedníctva v Rade EÚ jednou z najdôležitejších úloh druhého polroka 2016. Je preto nevyhnutné, aby Vojenská polícia, ako aj ostatné zložky rezortu obrany venovali adekvátny čas na prípravu a boli tak zodpovedne pripravené na splnenie všetkých úloh,“ povedal minister obrany SR Peter Gajdoš.

Viac..  EÚ ohlásila vyše sedem miliardovú pomoc pre Egypt

„Príslušníci Vojenskej polície sa pripravujú na spoločné pôsobenie so zložkami ministerstva vnútra pri zabezpečovaní bezpečného a bezproblémového predsedníctva v Rade EÚ,“ doplnil riaditeľ Vojenskej polície plukovník Milan Hamar.

Vojenskí policajti sa v súvislosti so slovenským predsedníctvom zúčastnili aj na konferencii zameranej na pyrotechnické zabezpečenie, kontrolu cestných trás a hotelov.

O dac

Odporúčame pozrieť

MV SR realizovalo v roku 2020 stovku verejno-prospešných projektov aj vďaka európskym peniazom

Projektové aktivity Ministerstva vnútra SR v roku 2020 – Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky (MV SR) sa …

Consent choices