mikolasik
Europoslanec Miroslav Mikolášik. PHOTO: Archív MM.

SR určuje priority zdravotníctva: Nie je to hra, zdôraznil Mikolášik

„Mali by sme si uvedomiť, že čas predsedníctva nie je hra, naše konanie môže mať veľké dopady na celú Európu,“ uviedol europoslanec Miroslav Mikolášik (EĽS/KDH) po dnešnom predstavení priorít slovenského predsedníctva v Rade EÚ pre oblasť zdravotníctva ministrom Tomášom Druckerom na pôde Európskeho parlamentu v Bruseli.

Minister Drucker ako rezortný šéf predsedajúcej krajiny EÚ bude riadiť oblasť zdravia pre 27 členských krajín. V tejto súvislosti dnes prezentoval plán vo Výbore pre životné prostredie, verejné zdravie a bezpečnosť potravín (ENVI) Európskeho parlamentu. Člen ENVI Mikolášik upozornil, že tak ako je nevyhnutné ozdraviť zdravotníctvo doma, stoja pred Druckerom veľké výzvy aj na medzinárodnom poli. Zvlášť pri rezorte zdravotníctva platí, že počas predsedníctva nemôžeme skúšať, fabulovať. Teraz je čas konať a posunúť sa dopredu, nie je priestor na experimenty,“ uviedol Mikolášik.

Mikolášik konštatoval, že minister má odhodlanie pozrieť sa na problémy systémovo, pričom znalosť problematiky preukázal aj na stretnutí s europoslancami. Minister Drucker zatiaľ preukazuje manažérsku rozvahu a snahu uzdravovať choré zdravotníctvo, čo je pre vládu Smeru označovanú za spleť klamstiev a rozkrádania skôr výnimka. Môžeme veriť, že sa dočkáme aj konkrétnych pozitívnych výsledkov, ktoré Slovensko tak veľmi potrebuje,“ zdôraznil Mikolášik, ktorý je povolaním lekár s tým, že rovnaké pozitívne výsledky potrebuje aj Únia ako celok. Zdravie je podľa neho kľúčovou oblasťou, kde dobrá práca pre občanov môže pomôcť prinavracať Európe vedomie potreby spolupracovať a držať pohromade navzdory štiepiacim a extrémististickým náladám.

Viac..  Európsky parlament schválil zásadnú rozpočtovú podporu pre Ukrajinu a EÚ

O dac

Odporúčame pozrieť

Slovensko

Členstvo v Únii prinieslo Slovensku tisícky projektov a investícií vo výške 30 miliárd eur

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár v utorok otvoril sériu podujatí, …

Consent choices