Odchod Británie z EÚ sa oddaľuje, reálny je termín koniec roka 2019

Na to, aby Británia mohla opustiť Európsku úniu, potrebuje množstvo štátnych úradníkov, ktorých nemá. Navyše už na budúci rok čakajú dve najsilnejšie krajiny európskeho spoločenstva – Francúzsko a Nemecko, voľby. Tieto všetky udalosti môžu zdržať začiatok rokovaní o vystúpení Británie. Informuje na svojich stránkach Sunday Times.

Noviny upozornili, že ministerstvá v Británii v súkromnej pošte varovali vysokých predstaviteľov finančného centra City v Londýne, že k aktivácii článku 50 Lisabonskej zmluvy, ktorý je potrebný na začatie dvojročného procesu na odchod z Únie, možno príde až koncom nasledujúceho roka. V praxi by to znamenalo, že reálne by Veľká Británia odišla až na konci roka 2019.

Prezidentské voľby v Nemecku a Francúzsku sa uskutočnia v apríli a máji 2017, navyše na jeseň budú v Nemecku aj tie parlamentné. Nový minister pre brexit, David Davis, ktorého „vytvorila“ premiérka Theresa May mal zatiaľ prijať iba polovicu zamestnancov na nové ministerstvá, ktoré majú dohliadať na rokovania o vystúpení.

Viac..  Marcový súbor prípadov nesplnenia povinnosti: kľúčové rozhodnutia

O red

Odporúčame pozrieť

brexit

Dôsledky brexitu sú podľa nemeckého dipolomata aj po troch rokoch citeľné

Po uplynutí troch rokov od odchodu Spojeného kráľovstva z Európskej únie (EÚ) obe strany Lamanšského …

Consent choices