Odvážny plán bavorského ministra: Deportovať chce státisíce utečencov

Do Nemecka prišlo iba počas minulého roka viac ako 1,1 milióna migrantov. Za prvý polrok tohto roka viac ako 220 tisíc. Najviac ich prišlo zo Sýrie, nasledujú Afganci, Iračania a Iránci. Nie všetci sa ale podľa nemeckého ministra financií dokážu začleniť. „Ani s tým najlepším úmyslom nebude možné začleniť takú obrovskú masu ľudí s úplne cudzou kultúrou,“ povedal Markus Söder v rozhovore pre nemecký Der Spiegel.

Počas najbližších troch rokov chce preto deportovať státisíce utečencov. „Aj v Sýrii sa v určitom bode občianska vojna skončí,“ pripomenul bavorský minister. Migranti pochádzajúci z Afganistanu a Iraku sa budú podľa neho môcť vrátiť domov hneď ako sa budú považovať ich krajiny za bezpečné.

Agentúra Frontex, ktorej cieľom je ochrana vonkajšej hranice na trase utečencov, oznámila, že minulý rok prišlo na územie Európskej únie 1,8 milióna migrantov. Z toho až 1,1 milióna skončilo v Nemecku. Tento počet začal rapídne stúpať minulý rok v lete po vyjadrení nemeckej kancelárky Angely Merkelovej, keď povedala, že sýrski utečenci uviaznutí na balkánskej trase, sú v Nemecku vítaní.

Viac..  Obchodovanie s ľuďmi: Poslanci prijali rozsiahlejší zákon na ochranu obetí

O red

Odporúčame pozrieť

utecenecka kriza, migranti

Cyprus žiada EÚ o pomoc pri zastavení prílevu sýrskych utečencov

Cyprus vyzval v stredu EÚ na prijatie ráznych krokov na zastavenie prílevu prevažne sýrskych utečencov, …

Consent choices