benová
Europoslankyňa Monika Beňová. PHOTO: European Union- EP.

Monika Beňová: Opätovné spriemyselňovanie Európy musí znamenať aj lepšiu ochranu pracovníkov

Poslanci Európskeho parlamentu (EP)  budú dnes popoludní hlasovať o návrhu uznesenia podporujúceho urýchlenie opätovného spriemyselňovania Európy. Cieľom je zlepšenie prevádzkových podmienok pre podniky, ako aj efektívnejšie využívanie existujúcich finančných nástrojov v tejto oblasti.

Spriemyselňovanie je nevyhnutné z hľadiska podpory konkurencieschopnosti európskeho hospodárstva. Potrebujeme jednoznačnú dlhodobú víziu reindustrializácie. Musí zohľadňovať finančné a legislatívne faktory, ale napríklad aj vplyvy súvisiace s dopadmi globalizácie,“ uviedla europoslankyňa Monika Flašíková Beňová.

Podpora obnovy a rozširovania výrobnej základne je pritom jednou z najdôležitejších výziev z hľadiska podpory zamestnanosti v prebiehajúcom legislatívnom období. Musí to však ísť ruka v ruke s dodržiavaním práv a zlepšovaním postavenia pracovníkov v jednotlivých priemyselných odvetviach,“ zdôraznila poslankyňa.

Nevyhnutná je taktiež patričná ochrana záujmov európskych výrobcov.Ide o výzvu súvisiacu s prehlbujúcou sa globalizáciou svetovej ekonomiky. Európsky výrobcovia sú totiž nútení dodržiavať oveľa prísnejšie regulácie súvisiace napríklad s ochranou životného prostredia. Na to treba dôsledne prihliadať pri tvorbe regulácií pre mimoeurópske spoločnosti snažiace sa presadiť na tunajšom trhu,“ uzavrela Monika Flašíková Beňová.

Viac..  Neviete zohnať opravára spotrebičov? Europoslanci prijali smernicu, ktorá to zmení

O dac

Odporúčame pozrieť

Michal Wiezik: Máme nový, veľký nástroj na znižovanie emisií z priemyslu. Týka sa aj poľnohospodárov

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE. Zníženie …

Consent choices