ziaci
Ilustračné PHOTO: © European Union- EP.

Aké je mentálne zdravie žiakov?

BRATISLAVA / Viete aká je úroveň mentálneho zdravia našich detí ? Na túto otázku sa pokúsia nájsť odpoveď odborníci zo štátneho pedagogického ústavu. Ako pomôcku použijú odborný test s licenciou zo Spojených štátov amerických. Testovať budú žiakov na vybraných základných a stredných školách vo všetkých našich regiónoch.

Úzkosť či depresia sa vyskytuje už na základných ale aj stredných školách.

“Deti, ktoré sú dlhodobo smutné, bez nálady, pasívne, rezignované, neveria si a majú nízku sebadôveru,“ hovorí Eva Gajdošová, autorka projektu.

Európsky pakt z roku 2008 zaväzuje všetky členské štáty k prevencii mentálneho zdravia a to nielen u dospelých. Ministerstvo školstva preto iniciatívu vedeckej obce víta a podporuje.

“Budú dve cieľové skupiny. Deti od 8 do 12 rokov a deti od 13 do 19 rokov,“ hovorí Eva Koprena, hovorkyňa ministerstva školstva.

Viac..  Obchodovanie s ľuďmi: Poslanci prijali rozsiahlejší zákon na ochranu obetí

“Zameriame sa na sledovanie psychického zdravia žiakov na základných a stredných školách na Slovensku v rôznych regiónoch , využitím nového medzinárodného dotazníka. Máme súhlas od autora,“ hovorí Eva Gajdošová, autorka projektu.

O dac

Odporúčame pozrieť

EK schválila Slovensku 20 miliónov eur na podporu podnikov v súvislosti s vojnou na Ukrajine

Európska komisia schválila slovenskú schému vo výške 20 miliónov eur na podporu podnikov pôsobiacich v prvovýrobe …

Consent choices