elzbieta-bienkowska
Eurokomisárka pre podnikanie a malé a stredné podniky Elzbieta Bieńkowska. PHOTO: © European Union.

V Bratislave sa koná jedno z najdôležitejších európskych podujatí o malých a stredných podnikoch

V bratislavskej Incheba Expo Aréne sa v stredu 23. novembra začal piaty ročník významnej konferencie SME Assembly 2016, ktorá potrvá do piatka 25. novembra 2016. Podujatia sa zúčastní aj európska komisárka pre vnútorný trh, priemysel, podnikanie a malé a stredné podniky Elzbieta Bieńkowska.

Ide o jedno z najdôležitejších európskych podujatí o politikách týkajúcich sa malých a stredných podnikateľských subjektov, ktoré raz ročne organizuje Európska komisia v spolupráci s predsedajúcou krajinou Rady EÚ. Program konferencie sa sústredí aj na inovácie v biznise a podporu pre začínajúce a rozvíjajúce sa podniky (tzv. start-upy a scale-upy). Zúčastnia sa jej podnikatelia, vedci, médiá ako aj politickí predstavitelia EÚ a členských krajín. Podujatie vytvorí priestor na diskusiu o možnostiach rozvoja politík pre malé a stredné podniky a o rozširovaní inovatívnych spôsobov spolupráce s cieľom podporiť podnikanie v členských krajinách EÚ.

Viac..  Európa chce od Číny dve veci, ale nie je isté či ich dostane

Počas konferencie budú tiež vyhlásení víťazi Európskej ceny za podporu podnikania, ktorej cieľom je vyhľadávanie a oceňovanie úspešných iniciatív zameraných na podporu podnikov a podnikania v Európe. Táto iniciatíva umožňuje predstaviť príklady najlepších zásad a postupov v podnikaní, zvýšiť povedomie spoločnosti o pridanej hodnote podnikania, ako aj povzbudiť a inšpirovať potenciálnych podnikateľov.

O dac

Odporúčame pozrieť

Európska komisia hodnotila aj Slovensko. Je to pomerne smutné čítanie, reaguje Jozef Mihál. VIDEO

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE. Zdieľaj …

Consent choices