it
Ilustračné PHOTO: © European Union- EP.

Ovplyvňuje spracovávanie veľkých objemov dát spotrebiteľov a firmy?

Spoločný výbor európskych orgánov dohľadu otvoril verejnú konzultáciu o možných prínosoch, ale aj rizikách pri spracovaní veľkých objemov dát pre spotrebiteľa a finančné firmy.

Verejnou konzultáciou chce Výbor európskych orgánov pre dohľad zistiť, či je potrebné prijať ďalšie regulačné alebo kontrolné opatrenia. Tiež sa snažia lepšie pochopiť, čo tento jav znamená pre spotrebiteľov, finančný sektor či regulačné orgány. Veľké objemy dát sa v súčasnosti týkajú najmä čoraz väčšej dostupnosti informácií a súvisia s pokrokmi v oblasti informačných technológií, aplikácií, platforiem či systémov zhromažďovania, spracovávania a analyzovania dát.

Využívanie veľkých objemov dát môže vygenerovať riešenia alebo predvídať určité udalosti nielen vo finančnom sektore. Preto vyzývajú Európske orgány pre dohľad všetky zainteresované strany k tomu, aby svoje postrehy a názory zapojili do diskusie.

Viac..  Komisia začala vyšetrovanie nesúladu podľa aktu o digitálnych trhoch voči spoločnostiam Alphabet, Apple a Meta

Hlavnou otázkou diskusného rámca je otázka, či je súčasný rámec dostatočne flexibilný na to, aby pokryl medzery, ktoré sa využívaním veľkých objemových dát vytvárajú. Koniec konzultácie je stanovený na 17. marec 2017.

O vik

Odporúčame pozrieť

M. Beňová: Právo na opravu má obmedziť často neodôvodnené zdražovanie výrobkov

Začalo sa posledné plenárne zasadnutie Európskeho parlamentu pred júnovými voľbami. Na jeho úvod sa  poslanci …

Consent choices