fico
Slovenský premiér Robert Fico. PHOTO: © European Union- EP.

Fico s Merkel v Berlíne. Dostal pochvalu

BERLÍN / Napriek tomu, že premiér Fico prezentoval odlišný názor na migračnú politiku ako Angela Merkel, dostal od nej pochvalu. Nie za jeho postoj voči utečencom, ale za dobre zvládnuté predsedníctvo.

Nemeckú kancelárku navštívili premiér Robert Fico a Bohuslav Sobotka. Premiéri a kancelárka debatovali najmä o bilaterálnych vzťahoch. Spomenuli aj budúcnosť Európskej únie. „Často zaznievala téma konvergencia, aj napriek tomu, že máme spoločný trh, tak máme ešte stále obrovské rozdiely medzi životnou úrovňou a príjmami,“ povedal Sobotka.

Ďalšou témou bola migračná kríza. „Budeme sa musieť nejak dohodnúť, v opačnom prípade bude táto téma EÚ hlboko rozdeľovať,“ povedal Fico. „Európa musí nájsť spoločnú solidaritu. Zhodneme sa v tom, že nechceme nelegálnu migráciu a že chcem bojovať proti pašerákom ľudí,“ dodáva Merkel.

Viac..  Jourová bude v eurokomisii dočasne zodpovedať aj za politiku spravodlivosti

Môžeme povedať, že v niektorých sférach sme vďaka Slovenskému predsedníctvu dosiahli viditeľné prostriedky, napríklad čo sa týka bezpečnostnej situácie,“ pokračuje kancelárka.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Podpredseda EP Hojsík: Reakcia na lživé obvinenia Fica

Stanovisko podpredsedu Európskeho parlamentu Martina Hojsíka, v ktorom reaguje na vyjadrenia premiéra Roberta Fica k …

Consent choices