EU
Ilustračné PHOTO: © European Union- EP.

Košice oslavujú Deň Európy

Košice oslavujú dnes v predstihu symbolické narodeniny Európskej únie – Deň Európy. Celodenný program, ktorý pre obyvateľov a návštevníkov mesta pripravili Informačná kancelária Európskeho parlamentu na Slovensku a  Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku v spolupráci s mestom Košice, sa začne už o 8:30 ráno na Hlavnej ulici v Košiciach s pódiom na Dolnej bráne.

Na účastníkov podujatia čakajú súťaže a hry k téme Európskej únie, interaktívne disciplíny, umelecké predstavenia, ako aj hudobné vystúpenia interpretov rôznych štýlov a žánrov, vrátane koncertu Celeste Buckingham o 20:00.

Hostí na pódiu privítajú aj podpredseda Európskej komisie pre Energetickú úniu Maroš Šefčovič a poslanci EP Monika Smolková a Ivan Štefanec.

Pripravené sú tiež súťaže, v ktorých si návštevníci overia svoje vedomosti o Európskej únii a môžu hrať o zaujímavé ceny ako aj finálne žrebovanie v tombole. Celý program podujatia nájdete tu.

Viac..  Jozef Mihál: Novinári musia mať slobodu, majiteľ nesmie zasahovať do ich práce

Následne sa oslavy Dňa Európy presunú do Bratislavy, kde na návštevníkov v utorok 9. mája čaká pestrý celodenný program. Na Hlavnom námestí v Bratislave sa môžete tešiť na kapely ako Korben Dallas, Puding pani Elvisovej a Tolstoys. Na hlavnom pódiu sa taktiež vystriedajú skupiny s vystúpeniami v slovenčine i v ďalších európskych jazykoch. Podujatie bude sprevádzať i DJ Rádia FM.

O dac

Odporúčame pozrieť

Europska unia

Súhrnná správa o činnosti EÚ v roku 2023

Komisia uverejnila súhrnnú správu o činnosti EÚ za rok 2023. V roku 2023 EÚ naďalej …

Consent choices