sport
Ilustračné PHOTO: © European Union- EP.

V sobotu 23. septembra začína už tretí Európsky týždeň športu

Medzi spoluorganizátorov podujatia BRATISLAVA, ŠPORTUJÚCE MESTO, ktoré je najväčším slovenským podujatím v rámci Európskeho týždňa športu, patrí aj Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku. V rámci svojich príprav na deň, ale aj nasledujúci týždeň plný pohybu, si tím Zastúpenia už v predstihu spoločne zacvičil jogu a samozrejme nebude chýbať ani v nedeľu v Sade Janka Kráľa na Športujúcom meste.  

Pohyb je dôležitou súčasťou života každého z nás. Má pozitívny vplyv nielen na naše fyzické zdravie, ale aj na psychickú pohodu. Preto som rád, že aj prostredníctvom podujatia Športujúce mesto môžeme ľudí inšpirovať k pohybu a ukázať im, že šport nie len námaha ale aj zábava. Spoluprácu na tomto podujatí podporuje celý tím Zastúpenia Európskej komisie, nikomu z nás nie je šport cudzí, niektorí kolegovia pravidelne behajú, iní napríklad cvičia jogu. uviedol Dušan Chrenek, vedúci Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku.

Európsky týždeň športu vyhlásila Európska komisia s cieľom podporovať pohyb a šport na všetkých úrovniach po prvýkrát v septembri 2015. Po úspešnom prvom ročníku sa tento týždeň plný pohybu, zdravotného štýlu a športu uskutoční už tretíkrát koncom septembra 2017 (23.9. – 30.9.).

Podľa posledných prieskumov Eurobarometra sa športu venuje málo alebo vôbec celkovo 66 % Slovákov. S malou pravidelnosťou vykonáva fyzickú aktivitu 28 % a pravidelne športuje len 6 % Slovákov. Slovenské štatistiky sú dokonca nižšie ako je priemer 28 štátov EÚ (kde športuje 33 % a pravidelne športuje 8 % ľudí). Tieto alarmujúce čísla boli spúšťačom na prípravu a organizáciu série osvetových podujatí. Zdravá fyzická aktivita stimuluje rast u detí a aj u dospelých jedincov vedie k zlepšeniu psychického a fyzického zdravia a taktiež je účinným prostriedkom proti stresu.

Viac..  M. Beňová: Musíme chrániť deti pred sexuálnym zneužívaním na internete

Podujatie BRATISLAVA, ŠPORTUJÚCE MESTO, ktoré sa uskutoční v nedeľu 24. septembra 2017, bude prvým podujatím v rámci Európskeho týždňa športu na Slovensku. V priestoroch obľúbeného Sadu Janka Kráľa bude pripravených niekoľko desiatok rôznych športových aktivít pre všetkých bez rozdielu veku, pohlavia, skúsenosti so športom či zdravotného stavu. Do tohto podujatia sa zapojilo počas minulého ročníka viac ako 8 000 návštevníkov.

Viac informácií nájdete tu.

  • 24. 9. 2017 10:00 – 18:00 Športujúce mesto (Sad Janka Kráľa, Bratislava) – hlavné podujatie pre verejnosť

O dac

Odporúčame pozrieť

EK schválila Slovensku 20 miliónov eur na podporu podnikov v súvislosti s vojnou na Ukrajine

Európska komisia schválila slovenskú schému vo výške 20 miliónov eur na podporu podnikov pôsobiacich v prvovýrobe …

Consent choices