Sulik
Predseda SaS Richard Sulík. PHOTO: © European Union- EP.

Richard Sulík: Schulzove výroky sú vrcholom arogancie

Európsku úniu nenahlodávajú len euroskepticici, ktorých cieľom je vystúpenie členských štátov. Rovnaký účinok má aj arogantné horlenie za pretvorenie Európskej únie na superštát. Uvádza vo svojom vyhlásení najsilnejšia opozičná strana Sloboda a Solidarita (SaS).

„Do tejto druhej kategórie sa radí predseda nemeckých sociálnych demokratov Martin Schulz. Ohlásenie vzniku Spojených štátov európskych so spoločnou ústavou na rok 2025 je z jeho strany čistá utópia mimo európskej politickej reality,“ povedal predseda SaS Richard Sulík a pokračoval: „Na vytvorenie takéhoto štátneho útvaru chýba totiž základný stavebný prvok – európski občania. Schulzove výroky, že členské štáty, ktoré sa s jeho utópiou nestotožnia, majú EÚ opustiť, sú vrcholom arogancie. Úplne popierajú hodnoty spolupráce a vzájomného rešpektu, na ktorých EÚ stojí.“

„Tak ako považujeme za extrém snahy o deštrukciu EÚ, opačným politickým extrémom – ale s rovnako deštrukčnými účinkami na súdržnosť Európy – sú aj názory Martina Schulza, ktorého strana prepadla v nedávnych parlamentných voľbách. Veríme, že sa tieto názory nikdy nestanú oficiálnou zahraničnopolitickou líniou Nemecka,“ doplnil predsedu poslanec NR SR a tímlíder SaS pre zahraničnú politiku a politický systém Martin Klus.

Viac..  Nemecká priemyselná a obchodná komora vyzvala na dokončenie dohody EÚ - Mercosur

O dac

Odporúčame pozrieť

Nemecko

Nemecká priemyselná a obchodná komora vyzvala na dokončenie dohody EÚ – Mercosur

Nemecká priemyselná a obchodná komora (DIHK) vyzýva na dokončenie dohody o voľnom obchode medzi Európskou …

Consent choices