Facebook
Ilustračné PHOTO: © European Union- EP.

Ak máte android, tak si dávajte dobrý pozor na svoje dáta. Čo všetko o vás Facebook vie?

Užívatelia operačného systému Android sú poriadne vytočení. Po tom ako sa odhalil škandál Cambridge Analytica so zneužívaním dát zo sociálnej siete Facebook sa mnohí rozhodli svoje účty zrušiť. No nepomohlo to. Pozrite sa prečo.

Facebook si ukladá každú jednu esemesku, ktorú pošlete a každý jeden telefonát, ktorý zrealizujete. Táto informácia oprávnene vydesila všetkých používateľov operačného systému Android. Tí začali masívne zisťovať, čo všetko teda Facebook o nich vie.

„Ak chcete vedieť, čo všetko o vás Facebook vie, choďte do pravého horného menu, stlačte nastavenia a to vás dovedie až na stránku – Stiahnuť kópiu Facebook dát. Kliknite na Štart môjho archívu a Fcebook vám pošle kópiu všetkých detailov, ktoré o vás vedia,“ tvrdí Samuel Burke, špecialista na nové technológie a reportér CNN.

Užívatelia Androidov tam mali každú jednu esemesku, či telefonát za celé roky. Facebook sa bráni tým, že to urobili pre dobro užívateľov, aby sa ľudia oveľa jednoduchšie spájali s ďalšími užívateľmi. Problémom je však ten ďalší krok, prečo tieto dáta teda ukladajú a archivujú. A vymazať účet rozhodne nepomôže. Dáta zostávajú. To veľmi nabúrava dôveru, čo sa prejavilo aj na výsledku prieskumu, ktorý tvrdí, že iba 41% užívateľov verí, že dáta nebudú zneužité.

Viac..  Komisia prijíma opatrenia na podporu biotechnológie a biovýroby v EÚ

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

V. Bilčík: Je neakceptovateľné, aby Meta držala svojich používateľov ako rukojemníkov

Americká digitálna spoločnosť Meta začala v týchto dňoch vyzývať používateľov a používateľky jej sociálnych sietí …

Consent choices