plot, migranti
Ilustračné PHOTO: © European Union- EP.

Problém s migrantmi riešia radikálne. Čierna Hora zvažuje stavbu plota, Maďari im núkajú pomoc

PODGORICA / Černohorská vláda podľa médií zvažuje, že ako krajné opatrenie proti nelegálnym migrantom postaví plot na hraniciach s Albánskom. Maďarský minister zahraničia Péter Szijjártó v tejto súvislosti uviedol, že je Maďarsko pripravené poskytnúť potrebný materiál.

Podľa vyjadrení šéfa maďarskej diplomacie prichádzajú z Turecka a z Grécka „alarmujúce správy“. V niektorých prípadoch sa situácia v Grécku zdá byť horšia ako v roku 2015, kedy vrcholila migračná kríza, myslí si Szijjártó. Poukázal na to, že hlavná trasa ilegálnej migrácie tentokrát podľa neho vedie cez Albánsko, Čiernu Horu a cez Bosnu a Hercegovinu. 

Černohorský minister zahraničia Srdjan Darmanovič povedal, že černohorská vláda je pripravená svoju krajinu pred nezákonným postupom migrantov chrániť. Szijjártó prisľúbil Čiernej Hore pomoc a dodal, že sa šéfovia polície už dohodli na poskytnutí materiálu na stavbu 25 kilometrového plota. Ten by mali postaviť na najzraniteľnejšom úseku hranice Čiernej Hory s Albánskom. 

Viac..  Komisia zaregistruje iniciatívu občanov „Môj hlas, moja voľba: za bezpečnú a dostupnú interrupciu"

Šéf pohraničnej polície Vojislav Dragović nedávno potvrdil zvýšený záujem počtu migrantov, ktorí v tomto roku nelegálne prekročili hranice, no situáciu ešte nepovažuje za alarmujúcu.Potvrdil tiež úvahy o vybudovaní bariéry s ostatným drôtom na hranici s Albánskom, no tiež dodal, že by to podľa neho malo byť až krajné opatrenie.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

utecenecka kriza, migranti

Cyprus žiada EÚ o pomoc pri zastavení prílevu sýrskych utečencov

Cyprus vyzval v stredu EÚ na prijatie ráznych krokov na zastavenie prílevu prevažne sýrskych utečencov, …

Consent choices