Juncker
Predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker. PHOTO: © European Union.

Juncker sa na stretnutí samitu tackal. Tvrdí, že má zápal sedacieho nervu

BRUSEL / Summit NATO je náročnou záležitosťou pre všetkých jeho účastníkov. Rozprávať by o tom mohol aj Jean-Claude Juncker. Predsedu Európskej komisie, ktorý je známy vrelým vzťahom k alkoholu, kamery zachytili pri neistej chôdzi, pri ktorej ho museli podopierať ostatní štátnici. Juncker uviedol, že trpí bolesťami chrbta.

Jeden z hlavných predstaviteľov Európskej únie mal v stredu problémy predovšetkým pri výstupe na pódium, z ktorého prítomní štátnici sledovali umelecké vystúpenia, a následnom odchode na slávnostnú večeru. Motal sa pri chôdzi a nakoniec ho museli podopierať okrem iného prezidenti Fínska a Ukrajiny, napísala agentúra AP.

Pomocnú ruku ponúkol tiež holandský premiér Mark Rutte. „Pokiaľ viem, tak nemá žiadne vážne zdravotné problémy, ale už nejakú dobu ho trápia problémy s chrbtom,“ uviedol.

Juncker povedal, že ho trápi zápal sedacieho nervu, ktorý občas ovplyvňuje jeho pohyby. Portugalský premiér Antonio Costa vo štvrtok vypovedal, že sa Juncker na bolesti chrbta skutočne sťažoval. Z videozáznamu, ktorý zverejnil portál Dailymail.com táto skutočnosť nie je zrejmá, predseda Komisie sa na ňom srdečne zdraví s ďalšími účastníkmi summitu.

Viac..  Ján Figeľ: Slovensko a spojené brehy Atlantiku

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Stefanec

Ivan Štefanec: Vojenská neutralita Slovenska by bola nebezpečným a drahým nezmyslom

Pred 75 rokmi vznikla jedna z najvýznamnejších medzinárodných organizácií známa pod skratkou NATO. Základným princípom …

Consent choices