Kamall
Spolupredseda EKR Syed Kamall. PHOTO: © European Union- EP.

EKR Study Days v Bratislave: Tvárou v tvár výzvam zajtrajška

Od 25. septembra do 28. septembra usporadúva Skupina európskych konzervatívcov a reformistov (EKR) bratislavské Study Days. Spolupredseda EKR Syed Kamall (poslanec Európskeho parlamentu za Veľkú Britániu) privíta v hlavnom meste skupinu EKR a hosťujúcich rečníkov spoločne so slovenskými europoslancami Janou Žitňanskou (NOVA), Richardom Sulíkom (SaS) a Branislavom Škripekom (OĽaNO).

Témami diskusií počas EKR Study days budú kľúčové otázky, ktorým EÚ momentálne čelí. Aj preto budú niesť Study days v Bratislave spoločný názov Tvárou v tvár výzvam zajtrajška. Na tieto výzvy budú hľadať odpovede europoslanci spolu s prizvanými slovenskými aj zahraničnými expertmi. Jednotlivé panely budú venované témam menovej politiky ECB a plánu dobudovania menovej únie, situácii na Blízkom východe, Fake news, ale aj budúcnosti vzťahov po Brexite.

O skupine Európskych konzervatívcov a reformistov:

Skupina európskych konzervatívcov a reformistov je stredopravicová politická skupina v Európskom parlamente. Bola založená v roku 2009 za účelom spojiť poslancov z celej Európskej únie, ktorí podporujú víziu reformy zdravého zmýšľania pre celú EÚ. Od vytvorenia skupiny EKR sú jej poslanci zástancami eurorealizmu, rešpektovania suverenity štátov, podpory hospodárskeho rastu, menšej byrokracie, väčšej fiškálnej zodpovednosti, kontrolovanému prisťahovalectvu a rovnosti pre všetky členské štáty.

Viac..  Europarlament schválil nový pakt EÚ o migrácii a azyle

Skupina EKR je treťou najväčšou skupinou v Európskom parlamente, má viac ako 70 členov z 19 krajín EÚ a z 26 rôznych politických strán. Najväčšími stranami skupiny sú Konzervatívna a unionistická strana Spojeného kráľovstva (Conservative Party) a poľská Právo a spravodlivosť (PiS).

Skupina EKR zastáva jedinečné miesto v politike Bruselu tým, že je jedinou politickou skupinou, ktorá odmieta výzvy federálnej EÚ a ďalšiu centralizáciu moci bez toho, aby sa snažila akýmkoľvek spôsobom EÚ oslabiť. Namiesto toho EKR konštruktívne pracuje na zabezpečení toho, aby EÚ pracovala menej, ale za to efektívnejšie, čím získala pridanú hodnotu a zodpovednosť voči daňovým poplatníkom v EÚ.

O dac

Odporúčame pozrieť

Benefitom členstva v EÚ sú podľa analytikov najmä jednotný trh a eurofondy

Voľný prístup slovenských firiem na spoločný trh s viac ako 450 miliónmi ľudí, voľný pohyb …

Consent choices