Sulik
Europoslanec Richard Sulík. PHOTO: © European Union- EP.

Stanovisko SaS: M. Šefčovič nie je nezávislý kandidát, len sa hanbí za Smer

„Prezidentský kandidát Maroš Šefčovič je kandidátom Smeru-SD, pretože prijal ponuku od Roberta Fica, kandiduje pomocou podpisov poslancov Smeru-SD a celá jeho diplomatická kariéra v Bruseli je spojená so Smerom.
 
Tvrdenie Maroša Šefčoviča, že kandiduje ako nezávislý kandidát, preto stojí na lži. Berieme to tak, že sa za Smer-SD hanbí. Ale potom sa pýtame, prečo nevstúpil do prezidentských volieb cez petíciu občanov, ktorá by z neho zmyla stranícku nálepku. 
 
Aj tu vidno, ako Maroš Šefčovič myslí len na svoje záujmy. Keď sa mu to hodí, stojí v jednom šíku so Smerom a Robertom Ficom, ale keď mu to má priniesť nevýhodu, tvári sa ako nezávislý prezidentský kandidát. Predsa aj za svoje desaťročné pôsobenie v Európskej komisii môže vďačiť len a len Smeru, napriek tomu sa dnes za túto stranu hanbí a správa sa ako typický karierista. Presne rovnako by viedol aj prezidentský úrad.
 
Takéto špekulatívne správanie je vlastné človeku s oslabenými morálnymi zásadami a potvrdzuje záver, že akceptovaním ponuky Roberta Fica sa Maroš Šefčovič stal kandidátom oligarchov a mafie.“
Richard Sulík, predseda SaS
Ľubomír Galko, podpredseda SaS
Jana Kiššová, podpredsedníčka SaS
Správa je publikovaná v originálnom znení tlačového oddelania SaS, bez redakčnej úpravy.
Viac..  Členské štáty schválili stiahnutie udiarenských dochucovadiel z trhu EÚ

O red

Odporúčame pozrieť

Sefcovic

Vláda na post eurokomisára za SR podporuje Šefčoviča

Slovenská vláda na post eurokomisára v budúcom zložení Európskej komisie na roky 2024 – 2029 …

Consent choices