utecenci
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Kuriózny útek migrantov. Z Grécka sa chceli dostať ako ukrajinskí volejbalisti

ATÉNY / Prezliekli sa za ukrajinských volejbalistov a chceli sa dostať z Grécka do inej krajiny EÚ. Polícia skupinu sýrskych migrantov zatkla v nedeľu večer na letisku v Aténach. Odhalili ich na základe pasov, ktoré boli nahlásené ako ukradnuté.

Kam presne mali sýrski migranti namierené známe nie je. Za volejbalový tím sa prezliekli práve preto, že tento týždeň v Európe vrcholia majstrovstvá Európy vo volejbale mužov, ktoré usporiadavajú štyri krajiny. Ukrajina hraje štvrťfinále už v utorok v Belgicku.

Mužov v rovnakých dresoch s rovnakými športovými taškami a dvoma volejbalovými loptami zadržala polícia na aténskom letisku. Pri kontrole sa ukázalo, že ich pasy sú ukradnuté a boli nahlásené ako kradnuté. Polícia zistila, že ide o utekajúcich migrantov až potom, čo ich vypočula.

V Grécku aktuálne žije 70-tisíc utečencov, ktorí čakajú na vybavenie žiadostí o azyl. Niektorí sa ilegálne snažia dostať z krajiny do iných európskych štátov. Podľa gréckej polície sú cez letnú sezónu na letiskách desiatky migrantov, ktorí sa snažia prejsť na falošné alebo ukradnuté doklady.

Viac..  Peter Pollák: Novinárom musíme zaručiť, aby nepísali pod tlakom, ale slobodne

Podľa Úradu vysokého komisára OSN pre utečencov sa Grécko tento rok stalo opäť hlavnou vstupnou bránou migrantov cez Stredomorie do Európy, ako ňou bolo aj v roku 2015. Toto prvenstvo v roku 2016 prevzalo Taliansko a po nej Španielsko.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Benefitom členstva v EÚ sú podľa analytikov najmä jednotný trh a eurofondy

Voľný prístup slovenských firiem na spoločný trh s viac ako 450 miliónmi ľudí, voľný pohyb …

Consent choices