bilcik
Vladimír Bilčík /vľavo/, Michal Truban, Miroslav Beblavý. PHOTO: archív VB.

Europoslanec Bilčík: Gorile sa budem venovať aj v Európskom parlamente

Keď sa politici boja a nie sú schopní prebrať zodpovednosť za svoje vládnutie, ostávajú im len osobné útoky a klamstvá. A lídri Smeru dnes útočia.

Zverejnené nahrávky totiž potvrdzujú, že mafiánom a oligarchom sa darí práve vďaka Smeru. Gorila je zas dôkazom toho, že šéf skupiny Penta Jaroslav Haščák bol schopný zbohatnúť na náš úkor za všetkých doterajších vlád. Hrozne sa počúva, ako sa obeťou týchto kšeftov stalo aj slovenské verejné zdravotníctvo.

Nikdy som však netúžil byť politikom, ktorý by chcel chrliť síru na tlačovkách. Toto nie je to náš štýl. Od vás som dostal dôveru zastupovať vás v Európskom parlamente. Vybral som si aj oblasť občianskych slobôd. Sem patrí aj starosť o to, aby vo všetkých krajinách EÚ fungoval právny štát. Vládnutie pána Fica a jeho kolegov nás dnes dostalo do bodu, kedy o jeho fungovaní pochybujeme. Súčasný stav musíme zmeniť.

Slováci si zaslúžia spravodlivý štát, na ktorý sa môžu spoľahnúť. Presne o tomto sme tento týždeň hovorili na tlačovej konferencii koalície PS a SPOLU. A už budúci týždeň zasadne v Štrasburgu Monitorovacia skupina europoslancov a europoslankýň pre demokraciu, základné práva a právny štát (DFRMG). Ako jediný Slovák som členom tejto skupiny, ktorá vznikla po vraždách Jána Kuciaka, Martiny Kušnírovej a maltskej novinárky Daphne Caruana Galizia. Spoločným záujmom členov DFRMG je chrániť európske hodnoty a ich každodenné fungovanie v členských krajinách EÚ.

Viac..  Bilčík k debate o Slovensku v EP: Dnes potrebujeme ešte viac brániť slobodné médiá a právny štát

Práve preto budem v Štrasburgu trvať na tom, aby sme sa ukradnutému štátu na Slovensku venovali. Tak, ako tento týždeň v Bratislave, aj v Európskom parlamente budem hájiť verejný záujem našich občanov.

O red

Odporúčame pozrieť

Vladimír Bilčík: Na strane slobody je dnes i sila európskych zákonov vrátane nového zákona o slobode médií,

20 rokov po vstupe do EÚ nám renomovaný rebríček Reportérov bez hraníc odkazuje, že Ficova …

Consent choices