Dotácie na elektromobily sa na Slovensku skončili predčasne, trvali iba pár minút

BRATISLAVA – Mal to byť deň, odkedy sa motoristi mohli tešiť na štátnu dotáciu v prípade kúpy elektromobilu. Online dotácie však boli možné ani nie minútu. Ministerstvo hospodárstva prostredníctvom inovačnej a energetickej agentúry spustilo o 12:00 prihlasovanie cez formulár na webe chcemelekromobil.sk.

Formulár sa však nedá načítať už niekoľko hodín. Na jeho vyplnenie pritom stačí iba pár minút, potrebné bolo uviesť základné údaje o elektromobile a jeho predpokladanú cenu. Po zaregistrovaní sa mal systém určovať poradie pridelených dotácií na základe času odoslania žiadosti. Systém však vydržal doslova iba pár sekúnd a na webe je zverejnené upozornenie, že s registráciou sa bude pokračovať opäť zajtra.

DÔLEŽITÉ UPOZORNENIE:
Vážení žiadatelia,
s poľutovaním musíme konštatovať, že registrácia je dočasne pozastavená. Dôvodom sú neočakávané technické príčiny a množstvo neoprávnených zásahov z externého prostredia bezprostredne po spustení registrácie.
Predpokladaný termín opätovného spustenia registrácie je 12. 12. 2019 od 12:00. Alokované finančné prostriedky neboli vyčerpané.
Všetky informácie budú priebežne zverejňované na www.chcemelektromobil.sk, ako aj na webstránkach www.mhsr.sk a www.siea.sk.

Viac..  Nové nabíjačky elektromobilov berú už iba platobné karty, hotovosť neplatí

Už o niekoľko minút po spustení registrácie sa na webe objavil tento oznam:

 

 

O red

Odporúčame pozrieť

Nové nabíjačky elektromobilov berú už iba platobné karty, hotovosť neplatí

Od 13. apríla musia byť všetky nové nabíjacie stanice pre elektromobily a čerpacie stanice pre …

Consent choices