Ryanair
Ilustračné PHOTO: © European Union- EP.

Koronavírus: Ryanair neruší žiadne zo svojich letov z Talianska do Bratislavy ani z Bratislavy do Talianska

BRATISLAVA 28. februára – Írska nízkonákladová letecká firma Ryanair neruší žiadne zo svojich letov z Talianska do Bratislavy ani z Bratislavy do Talianska, ani žiadne iné zo svojich letov. Povedala to hovorkyňa bratislavského letiska Veronika Ševčíková. Ryanair prevádzkuje z hlavného mesta Slovenska do Talianska pravidelné linky na letiská Miláno – Bergamo, Bologna, Rím-Ciampino a Alghero.

„V súčasnosti všetky lety Ryanairu premávajú normálne. Budeme dodržiavať všetky vydané pokyny týkajúce sa verejného zdravia,“ potvrdila letecká spoločnosť.

Maďarská nízkonákladová letecká spoločnosť Wizz Air potvrdila štvrtkové rozhodnutie o obmedzení prepravy na linkách do severného Talianska od 11. marca do 2. apríla pre pokles dopytu v dôsledku epidémie koronavírusu. Firma uviedla, že počas uvedeného obdobia svoju prepravnú kapacitu do Talianska redukuje o približne 60 percent. Redukcia sa týka letov do Talianska z Rakúska, Maďarska, Bulharska, Albánska a Gruzínska. Pasažieri, ktorých rezervácií sa táto zmena týka, sú automaticky informovaní a v čo najbližšom čase, najneskôr 14 dní pred plánovaným letom, sa im ponúkne alternatívna linka, konštatoval prepravca.

Viac..  Komisia zaregistruje iniciatívu občanov „Môj hlas, moja voľba: za bezpečnú a dostupnú interrupciu"

Britská letecká spoločnosť easyJet pre epidémiu koronavírusu ruší časť letov vrátane letov do Talianska. Prepravca uviedol, že vzhľadom na zvýšený počet prípadov nakazenia koronavírusom v severnom Taliansku zaznamenala „významné oslabenie dopytu a obsadenosti pri letoch na naše základne v severnom Taliansku a z nich… Navyše, evidujeme určité zníženie dopytu na našich iných európskych trhoch,“ dodala firma. „V dôsledku toho budeme rozhodovať o rušení časti letov, osobitne tých do Talianska, a zároveň budeme monitorovať situáciu a prispôsobovať náš letový program, aby sme podporili dopyt,“ dodal easyJet. Informuje o tom portál bbc.com.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

cestovanie

DiscoverEU: Mladí Európania sa môžu opäť hlásiť o preukazy na cestovanie zadarmo

Európska komisia (EK) v utorok spustila posledné kolo podávania prihlášok v rámci iniciatívy DiscoverEU. Skončí …

Consent choices