Stefanec
Europoslanec a člen predsedníctva KDH Ivan Štefanec. PHOTO: © European Union.-EP.

Ivan Štefanec: Obvinenie Kvietika a Kožucha vnímame ako pokračovanie našich aktivít

Kresťanskodemokratické hnutie víta zadržanie niektorých z organizátorov podvodov a korupcie v slovenskom poľnohospodárstve. Hnutie to vníma ako výsledok viac ako dvojročného boja malých farmárov za spravodlivosť. V tomto boji im na slovenskej a najmä na európskej úrovni pomáhali aj predstavitelia KDH. Hnutie pripomína, že prvý impulz prišiel na podnet europoslanca a člena Predsedníctva KDH Ivana Štefanca a prvé konkrétne zistenia, vrátane pomenovania zodpovedných subjektov a osôb, priniesli misie Európskeho parlamentu, ktoré sa uskutočnili v marci a v decembri 2018.

„KDH stálo vždy na strane slabších. Slovenskí malí farmári museli roky trpieť teror zo strany polomafiánskych štruktúr napojených na vtedajšiu vládu. V tomto boji budeme pokračovať,“ uvádza Pavol Zajac, poverený zastupovaním predsedu KDH.

„Na základe článkov zavraždeného novinára Jána Kuciaka som v Európskom parlamente okamžite inicioval vyšetrovanie. Kontrolné misie priniesli zarážajúce zistenia o rozsahu korupcie, ktorá nemá v Európskej únii obdobu. Pozval som poškodených farmárov priamo do Európskeho parlamentu, aby mohli podať osobné svedectvo o pomeroch v našom poľnohospodárstve. V tomto kontexte vnímame obvinenie finančníka Kvietika a bývalého riaditeľa Poľnohospodárskej platobnej agentúry Kožucha, ako pokračovanie snáh všetkých nás o nastolenie spravodlivosti v slovenskom poľnohospodárstve,“ konštatuje europoslanec Ivan Štefanec.

Viac..  Komisia vyzýva poľnohospodárov, aby sa zúčastnili na prieskume o zjednodušení administratívy

O dac

Odporúčame pozrieť

I. Štefanec: Minister Takáč má farmárov počúvať, nie na nich podávať trestné oznámenia

Farmárske združenia pokračujú vo svojich protestoch pred ministerstvom pôdohospodárstva aj dnes. Minister pôdohospodárstva a rozvoja …

Consent choices