MH a IB Štefánik
Irena Bihariová a Martin Hojsík. Foto: Archív MH.

Europoslanec Martin Hojsík a Irena Bihariová z Progresívneho Slovenska si pripomenuli 101. výročie smrti generála Milana Rastislava Štefánika

Poslanec Európskeho parlamentu (EP) Martin Hojsík a Irena Bihariová z Progresívneho Slovenska si pripomenuli 101. výročie smrti generála Milana Rastislava Štefánika pri mieste v Ivanke pri Dunaji, kde tragicky zahynul.

„Generál Štefánik bol človek európsky, otvorený, vzdelaný a neustále aktívny. Bol a stále je zosobnením ideálov, od ktorých sa musia odvíjať základy súčasnej slovenskej politiky. Vďaka generálovi Štefánikovi sa Slováci a Česi zaradili medzi moderné a slobodné európske národy. Ak chceme, aby Slovensko bolo úspešnou, modernou a európskou krajinou, ktorá bude pripravená na všetky budúce výzvy, Slovensko a najmä jeho politickí predstavitelia musia pracovať a dôsledne napĺňať štefánikovské ideály,“ povedal europoslanec Martin Hojsík.

„Úsilie Milana Rastislava Štefánika o materiálne a duchovné povznesenie Slovákov a Sloveniek je inšpiráciou aj dnes. V časoch krízy nám ukazuje, že každá situácia, akokoľvek ťažká, sa dá využiť v prospech ľudí a krajiny. Slovensko potrebuje vizionárov, ktorí sa nebudú báť ísť proti prúdu a zaužívaným praktikám, ktorí mu ponúknu víziu pevne zakotvenú v liberálnych a humanistických hodnotách. To je pre mňa trvalý odkaz generála Štefánika,“ doplnila Irena Bihariová z Progresívneho Slovenska.

Viac..  Europoslanci schválili reformy pre udržateľnejší a odolnejší trh EÚ s plynom

O dac

Odporúčame pozrieť

nasilie

Europarlament schválil historicky prvé pravidlá EÚ o boji proti násiliu na ženách

Cieľom nových pravidiel je predchádzať rodovo motivovanému násiliu a chrániť jeho obete, najmä ženy a …

Consent choices