NATO
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Rusko obvinilo USA a NATO z provokatívnych vojenských cvičení

Ruský predstaviteľ 1. júna obvinil USA, ale aj spojencov z NATO z provokatívnych vojenských cvičení neďaleko hraníc Ruska.

Generálplukovník Rudskoj uviedol, že Rusko poslalo NATO list, v ktorom navrhlo znížiť vzájomné vojenské aktivity počas obdobia pandémie koronavírusu, avšak Sergej Rudskoj uviedol že aliancia nespolupracovala.

Podľa jeho slov sa Rusko, aj napriek tomuto kroku rozhodlo nevykonávať žiadne vojenské cvičenia pri hraniciach členských krajín NATO.

Generálplukovník konkrétne poukázal na nedávne manévre v Barentsovom mori. Tieto cvičenia podľa neho mali napodobňovať útok na ruskom území a tiež zachytávanie ruských medzikontinentálnych balistických rakiet.

USA a niektoré krajiny z NATO, zase poukázali na ruské stíhačky, ktoré robia nebezpečné manévre, to však ruská armáda odmieta.

Viac..  Vladimír Bilčík: Rusku sme na poslednej plenárnej schôdzi pred eurovoľbami vyslali jasný signál

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Vladimír Bilčík: Rusku sme na poslednej plenárnej schôdzi pred eurovoľbami vyslali jasný signál

Poslanci žiadajú ráznu reakciu v rámci boja proti ruskému zasahovaniu • Dôveryhodné obvinenia, že niektorí …

Consent choices